image_pdfimage_print

L‘usuari de Twitter Kasper Juul‏, molt aficionat a recuperar vídeos de fa uns anys de declaracions de líders polítics catalans, ha publicat al seu compte una conferència de Miquel Iceta de l’any 2012 on defensava de forma contundent un referèndum sobre la independència. Actualment, el líder del PSC és contrari a un referèndum i defensa que el què s’ha de votar és una reforma de la Constitució Espanyola. En el vídeo Iceta defensava que ‘els referèndums sobre la independència s’han de poder fer’, posava els exemples del Quebec i Escòcia. A més destacava que les regles que s’havien aplicat en aquests casos eren una pregunta clara sobre la voluntat de ser un estat independent, una participació mínima superior al 50% i el resultat calia que fos almenys de la meitat més u dels vots.