El col·lectiu Moltes Mercès denuncia a través d’un vídeo l’intent dels Mossos de retirar la pancarta contra el rei de plaça Catalunya

image_pdfimage_print

El col·lectiu Moltes Mercès ha llançat aquest dilluns, a través de les xarxes, un vídeo en el qual es veuen imatges inèdites dels fets de la nit abans de l’acte commemoratiu del 17A. S’hi veuen els múltiples intents per part dels Mossos d’Esquadra de retirar la pancarta contra el rei que s’havia penjat a la façana d’un dels edificis de plaça Catalunya.

En el vídeo es veuen diversos moments de la nit en què els Mossos intenten, primer i malgrat no disposar d’ordre judicial, rebentar la porta del pis on estava col·locada la pancarta, posteriorment, l’equip de muntanya intenta retirar-la despenjant-se des de la part superior de l’edifici.

En el primer intent, les imatges es prenen a través d’una càmera d’una de les persones que estava dins de l’edifici custodiant la pancarta. En reiterades ocasions aquesta persona demana als Mossos d’Esquadra que aturin el seu intent d’entrar al pis, ja que no disposen d’ordre judicial i els afirma que té permís del propietari per ser dins del pis.

Publicitat
Publicitat

En el segon intent, a més de les imatges dels mossos penjats a la façana intentant tallar les cordes de la pancarta, es pot escoltar el tall de veu de l’entrevista que RAC1 va fer al Conseller Miquel Buch l’endemà. En l’entrevista el conseller afirma que “Nosaltres vam garantir la seguretat de la pancarta, en cap cas es va posar en qüestió la llibertat d’expressió amb aquella pancarta. És més, al cap d’una estona hi va haver ciutadans que la varen voler retirar i els mateixos Mossos la van protegir”. Posteriorment es visualitza l’entrevista que va fer el president Quim Torra a Catalunya Ràdio quan se li preguntava qui havia donat l’ordre de retirar la pancarta. Torra va respondre que “Jo no tinc aquesta versió, la meva és que senzillament per un tema de seguretat han anat a veure quines eren les condicions de la pancarta”.