Taula rodona
Taula rodona "Per la reciprocitat plena i la creació del consell audiovisual català" | FOLC
image_pdfimage_print

Aquest dijous va tenir lloc la taula rodona “Per la reciprocitat plena i la creació del consell audiovisual català” organitzada per la Federació d’organitzacions de la Llengua Catalana (FOLC) al Col·legi de Periodistes de Catalunya. En aquesta hi varen participar Brauli Duart i Llinares, conseller del Consell de Govern de la CCMA del Principat de Catalunya; Rafael Xambó, professor de Sociologia i conseller de la CVMC del País Valencià; Andreu Manresa, director general de radio televisió pública IB3 de les Illes Balears; Josep Puigbert, director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà de Catalunya Nord i Josep Gifreu, periodista, professor emèrit de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, presentà el Consell Audiovisual de l’espai de comunicació en català i moderà la taula.

Brauli Duart va parlar de crear un canal a internet compartit entre les televisions de Catalunya, Illes Balears i País Valencià. Andreu Manresa i Rafa Xambó mostraren la seva disposició per treballar per aconseguir aquest espai, compartir continguts i produccions, sense adaptacions lingüístiques i emetent cadascú amb el seu estàndard correcte per a totes les TV. Josep Puigbert va dir que pot comprovar en el dia a dia com per algunes coses necessàries hi ha fronteres i per altres insubstancials o fins i tot perjudicials no n’hi ha.

Si la proposta es materialitzés els Països Catalans estaran units mediàticament, a través d’un canal específic, on es difondran actes culturals, festius, notícies, i tot allò que afecti cadascun d’aquests territoris. La creació d’aquest canal, no tindria data d’inauguració; però el fet que els representants del País Valencià i de les Illes, hi estiguin d’acord, és un fet molt important.

Publicitat