Militants de Solidaritat Catalana donant suport a Hèctor López Bofill a l'entrada de la Ciutat de la Justícia | SI
Militants de Solidaritat Catalana donant suport a Hèctor López Bofill a l'entrada de la Ciutat de la Justícia | SI
image_pdfimage_print

El jurista i professor de la Universitat Pompeu Fabra, Hèctor López Bofill ha declarat aquest matí a la Ciutat de la Justícia, en qualitat d’investigat per la fiscalia per alguns tuits que va publicar en el seu perfil de Twitter. El fiscal ha preguntat a Bofill si justificava la violència per a l’assoliment de la independència i a més, ha intentat relacionar-lo amb ETA.

El jurista ha estat acompanyat a l’entrada per diversos membres de l’Executiva Nacional de Solidaritat Catalana i també militants de la formació independentista. A més també han fet acte de presència Sebastià Alzamora i Manuel Forcano, director de l’Institut Ramon Llull, membres de l’Associació d’Escriptors. D’altra banda, l’exconseller Francesc Homs i Sergi Blázquez han estat els advocats de l’investigat.

Ja des del divendres, quan va fer pública la citació a declarar Bofill ha rebut nombrosos suports, entre ells el de la Consellera Neus Munté, el de l’economista Xavier Sala i Martín, el del diputat de JxSí, Germà Bel i el de la diputada Mireia Boya de la CUP. També ha rebut el suport del primer tintent d’alcalde de Barcelona Jaume Assens, entre d’altres. Finalment, Reagrupament Independentista, en un comunicat també ha mostrat el seu suport al jurista.

Publicitat
Publicitat

A més, aquest diumenge, va tenir lloc una campanya a twitter amb el hashtag #TotsSomLpzBofill que a partir de les 6 de la tarda va causar un elevat nombre de piulades de persones que en suport de López Bofill varen publicar un tels tuits pel qual està sent investigat: “Quan siguem independents jo me’n recordaré dels jutges,fiscals i funcionaris diversos q ara contribueixen a extorquir CAT”.