Gasolinera inaugurada recentment a Torroella de Montgrí | Petrolis independents
Gasolinera inaugurada recentment a Torroella de Montgrí | Petrolis independents
image_pdfimage_print

Petrolis independents, la companyia de benzineres independentista, ha invertit més de 70.000 euros durant els darrers tres anys en 11 projectes, destinats a promoure el procés d’independència de Catalunya. És el balanç de la política de Responsabilitat Social amb Catalunya (RSC) que l’empresa ha presentat aquest dimarts a la delegació de Girona del Col·legi de Periodistes. Joan Canadell, copropietari de Petrolis Independents, ha destacat que quan van començar disposaven d’una sola benzinera i abans de tenir beneficis ja havien invertit en tres projectes relacionats amb l’avenç de Catalunya envers l’Estat independent. Ara el grup en té 8, la darrera oberta a Torroella de Montgrí essent la primera que s’instal·la a les comarques de Girona. En els pròxims mesos n’obriran una més a Lleida ciutat. El darrer exercici han facturat en total a l’entorn de 13 milions d’euros, obtenint uns beneficis de l’1%. D’aquests, “entre un 40 i un 50% els hem destinat a projectes d’RSC”, ha explicat Canadell. El copropietari de Petrolis ha justificat la inversió explicant que “contribuïm a projectes econòmics que ajuden a desenvolupar Catalunya, que s’ha de convertir en un dels països més pròspers d’Europa”. Aquesta política forma part de l’ADN de Petrolis, de manera que “quan obtinguem la independència, continuarem el mecenatge per fer cada dia un país millor i capdavanter al món”.

Canadell ha desgranat els projectes objecte del suport econòmic de l’empresa: Petrolis va ser el mecenes individual més important de la pel·lícula ‘L’endemà’ d’Isona Passola; varen ajudar a les campanyes de Súmate i a la de Pot Ser! per convèncer els indecisos que votin a favor de la independència quan es faci el referèndum; varen contribuir a pagar la multa que la justícia espanyola va imposar a l’alcalde de Calldetenes per negar-se a penjar la bandera espanyola a la façana consistorial; van fer aportacions periòdiques al Cercle Català de Negocis (CCN) i a l’Institut Nova Història (INH), en aquest cas “per impulsar la recerca de l’autèntica història de Catalunya”; es va participar en el finançament de l’Ictineu3; varen ser mecenes d’una acció de caire social destinada a un col·lectiu com els grafiters per fer-los permeables al missatge de la independència; varen contribuir econòmicament al naixement del moviment #MoltesMercès que, entre d’altres coses, va organitzar el pregó alternatiu de les Festes de la Mercè; van col·laborat d’una manera molt significativa en el finançament del documental d’Alexandre Deulofeu, creador de la teoria de la Matemàtica de la Història sobre l’evolució de les civilitzacions i els imperis. La darrera de les accions ha estat treure les plaques franquistes dels edificis de Lleida, cosa que va provocar que l’alcalde Àngel Ros (PSC), que fins aleshores s’havia negat a fer-ho, les acabés traient. En aquest sentit, Canadell ha anunciat que s’estan iniciant converses amb els ajuntaments on tenen instal·lada una estació de servei per tal que treguin les plaques franquistes i si es neguen a fer-ho Canadell ha manifestat que “ho farem nosaltres”. Avui Canadell ha anunciat també que arrenca la campanya #UnPaísAmbEnergia que pretén posar de manifest mitjançant les xarxes socials el potencial econòmic i empresarial de Catalunya.

L’empresari ha explicat que la benzinera de Torroella inclourà un sistema de pagament desenvolupat a Catalunya que permet “pagar en tres segons des d’una app instal·lada en el telèfon mòbil”, cosa que converteix aquesta estació de servei i la de Centelles –la penúltima que han obert- en les més modernes d’Europa. Canadell ha manifestat que a Petrolis Independents aposten per disposar de la tecnologia més avançada del mercat i ha defensat el paper de les benzineres de baix cost. El propietari de Petrolis ha assegurat que “les benzineres com la nostra treballem entre 10 i 15 cèntims per sota dels preus que ofereixen les grans marques. Estem parlant d’un estalvi pel consumidor d’un 10% per litre. Així han construït l’oligopoli Cepsa, Repsol i BP que han estat dues vegades multades per la CMNV per pactar preus; però no els preocupa pagar una multa de 30 milions d’euros perquè en guanyen 3.500 amb els seus acords”, ha finalitzat.

Publicitat
Publicitat

Crida als empresaris a desinhibir-se

Joan Canadell ha assegurat que el fet d’exhibir d’una manera tan evident com ells fan símbols independentistes no només no els ha portat cap problema –més enllà d’algun insult- sinó que ha fet créixer el negoci entre un 20 i un 50% en benzineres que han adquirit i que abans gestionaven altres marques. “La gent valora bé que els hi expliquem la nostra ideologia, no tenen cap problema. Nosaltres sabem que tenim molts clients antiindependentistes però vénen a les nostres benzineres perquè els oferim un bon producte; això és realment l’important”. El copropietari de Petrolis ha fet una crida a d’altres empresaris independentistes que “amaguen” la seva posició política a fer-la explícita perquè, s’ha refermat, “això els repercutirà positivament en el negoci”. Tanmateix també els ha convidat a pagar els impostos a l’Agència Tributària Catalana; “nosaltres ho hem fet des del primer dia i no hem tingut cap mena de problema amb Hisenda”.

Finalment Canadell ha avançat que aquest any possiblement no obriran cap més benzinera a banda de la programada a Lleida però que estan estudiant tres projectes possibles pel 2018 a les comarques de Girona: instal·lar-nos al Pla de l’Estany, al Ripollès i en una segona ubicació al Baix Empordà. L’empresari, però, ha dit que encara és massa d’hora per garantir que aquests projectes es convertiran en una realitat.

Memòria del 2017 de l’empresa

unpaisambenergia-memoriaweb