Laura Arenas
Laura Arenas
image_pdfimage_print

Laura Arenas. (Sant Celoni, 1966). Coordinadora del col.lectiu Moltes Mercès, tasca per a la que cerca temps quan acaba la jornada laboral com a responsable de màrqueting. És mare orgullosa de 6 fills.

Com definiries el col.lectiu Moltes Mercès?
Som un grup de persones molt diverses en ideologies que ens uneix la voluntat que Catalunya esdevingui un país lliure i independent el més aviat possible. També volem donar una dimensió cívica i compromesa a les nostres actuacions.

Sorgit pel pregó alternatiu de les Festes de la Mercè del 2016?
Bé, podríem dir que arran del Pregó de la Mercè, ens varem batejar i varem passar a l’acció. Virtualment, la majoria, ja feia temps que estàvem junts per casualitat; algú ens havia afegit a un grup de Direct Message (DM) a Twitter que es deia #AnemATotes i que tenia com a objectiu fer la màxima difusió d’articles, arguments i tuits, que afavorissin la campanya dels dos partits independentistes que es presentaven a les eleccions del 27S (JxS i CUP).

Al cap de poc temps, varem crear uns segon grup de nom #SomDeFiar, on ens anàvem afegint a mesura que ens posàvem cara (desvirtualitzant). Penso que és aquí on vàrem deixar de ser un grup de persones i per passar a ser un grup d’amics amb un objectiu comú.

Publicitat
Moltes Mercès Pregó 2016
Moltes Mercès pel pregó de 2016

Us heu mobilitzat pel pregó de les Festes de la Mercè de 2016, per la Coronela per Santa Eulàlia, l’estàtua de Franco al Born, els carretons de supermercat al Fossar de les Moreres. Tot un joc de despropòsits sembla.
Sí, això sembla. Amb el pregó se’ns va presentar un gran repte i el varem poder fer gràcies a la col·laboració, entre altres, del Memorial 1714 i la Coronela de Barcelona i des d’aquell moment no hem perdut el contacte, hem trobat moltes sinergies que ens han permès fer petites accions conjuntament, com les processons en silenci per demanar la retirada de l’exposició de Franco al Born o aquesta darrera concentració per retirar els carretons del Fossar.

Teniu intenció de continuar promovent i convocant esdeveniments?
Doncs sí, ara ja hi som i tenim més motius que mai per continuar treballant per la causa que ens va motivar a començar. Coincidint amb el nou any hem començat a moure per xarxes l’etiqueta #2017CamídelSí, que dóna el toc de sortida a una sèrie de projectes que tenim entre mans, per a la campanya que hem anomenat #CamídelSí.

A banda d’aquestes accions programades, com bé diu el nostre perfil de twitter “sempre estem a punt per defensar les persones i institucions del nostre país”, ja comencem a estar preparats per convocar petites concentracions en temps real, com la xiulada davant de la “Delegación del Gobierno” en suport a en Santiago Espot o fer costat a en Joan Guirado a La Ciutat de la Justícia, el dia del seu judici.

També ens sumem a les concentracions convocades per les grans entitats de la societat civil, fent difusió a traves de les xarxes, sortint al carrer i si podem, aportar el que estigui a les nostres mans. Per exemple, el 6F, primer dia del judici sobre el 9N al President Artur Mas, la vicepresidenta Joana Ortega i la Consellera Rigau, juntament amb la Coronela de Barcelona, vàrem formar amb banderes i vàrem cantar els Segadors, al seu pas pel Fossar de les Moreres.

El passat 18F també ens vam mobilitzar per la campanya #VolemAcollir, repartint 500 pancartes, amb frases importants a tenir en compte en qüestió de les competències que no estan al nostre abast pel fet de no ser encara un estat.

Moltes Mercès en la manifestació #VolemAcollir
Moltes Mercès durant la manifestació #VolemAcollir

La cara visible del grup és en Toni Albà disfressat de Felip V. Qui més sou i com es pot col·laborar amb vosaltres?
Sí, en Toni va ser el que generosament es va oferir a fer el pregó. És la nostra cara visible i una font inesgotable d’idees i bona fe. Un irreductible, que tenint una agenda farcida de feina, sempre està a la nostra disposició.

Els altres membres del col·lectiu som l’Alex Azuaje, en Joan Llacuna, en Jordi Bagés, en Jordi Roset, en Josep Lluís González, en Lluís Cabeza, la Montserrat Tudela, l’Olga Amargant, com ja he dit, en Toni Albà, en Victor de la Torre i jo mateixa. I comptem amb la col·laboració puntual d’en David Fernàndez, en Joan Canadell i en Miquel Strubell.

Els membres del col·lectiu Moltes Mercès
Els membres del col·lectiu Moltes Mercès

Per col.laborar amb nosaltres? Fàcil, estar atents als perfils de twitter @moltesmerces16 i facebook “moltes mercès” i participar en les propostes que anem publicant.

Ara bé, si algú està interessat a fer-ho d’una forma més activa, que ens contacti i estarem encantats en donar-li feina!

Què en penses de la judicialització del 9N?
Crec que la judicialització de la política és una autentica barbaritat, intolerable en qualsevol societat democràtica. Perquè és el que està passant. Jutjar la democràcia traspassa la lògica en qualsevol país normal.

Referèndum o referèndum?
Independència o independència!