Es prepara la primera manifestació internacional a favor de la independència d’Escòcia

La manifestació tindrà lloc a l'Haia el proper 22 d'abril

Concentració independentista a Glasgow, 30 de juliol de 2016, per demanar un segon referèndum d'independència a Escòcia
image_pdfimage_print

El proper 22 d’abril tindrà lloc a l’Haia la primera manifestació internacional a favor de la independència d’Escòcia. La marxa està organitzada per membres del grup “Països Baixos per la Independència d’Escòcia” (Netherlands for Scottish Independence Group) i compta amb el suport del grup “Alemanys per la Independència d’Escòcia”. Entre els invitats s’hi inclouen James Scott de la Scottish Resistance, Gwen Sinclair membre del Partit Nacionalista Escocès (SNP)  i de la Campanya Escocesa pel Desarmament Nuclear, Gregg Brain del SNP, i diversos grups de música escocesos.

Raimond Dijkstra, fundador de Netherlands for Scottish Group i interessat en Escòcia tota la seva vida, va sentir la necessitat de fer quelcom més arran del resultat del referèndum.

Per la seva part Marco Görlach, fundador del grup Alemanys per la Independència d’Escòcia el 2013, qui es defineix com a “Marxista, activista per la pau i sindicalista i internacionalista, i boig per Escòcia des de fa anys”, diu

Publicitat

El Brexit no és només una amenaça vital per als ciutadans d’Europa, Escòcia, i la resta del Regne Unit, sinó també per als escocesos que han triat viure a Alemanya. El 2014 simplement expressàvem la nostra opinió. Ara hi estem molt directament involucrats i volem donar a conèixer el moviment Yes a Alemanya i al continent en general, com a mostra de la nostra solidaritat amb Escòcia.

Colin MacPherson, de la mateixa organització informa que

A l’igual que altres grups del moviment Yes, nosaltres ens estem reorganitzant amb l’objectiu d’estar preparats per fer qualsevol cosa que calgui per ajudar Escòcia.