Representants de les entitats que s'han trobat aquest dissabte | Assemblea Nacional Catalana
Representants de les entitats que s'han trobat aquest dissabte | Assemblea Nacional Catalana
image_pdfimage_print

Les entitats sobiranistes, Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural (OC), l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM) han reunit aquest matí els partits i les entitats que van fer possible la consulta del 9N al col·legi La Salle Gràcia de Barcelona, escenari d’una de les fotos més conegudes de la consulta de 2014.

La trobada ha reunit Marta Pascal (PDECAT), Marta Rovira (ERC), Anna Gabriel (CUP), Joan Josep Nuet (EUiA), Carles Sala (Demòcrates), Jaume Asens (BCN en Comú), David Companyon (ICV), entre d’altres representants de partits polítics.

També s’hi han sumat Joan Ignasi Elena i Carme Laura Gil, del Pacte Nacional pel Referèndum.

Publicitat
Publicitat

Per part de la societat civil, s’hi ha afegit Joan Carles Gallego (CCOO), Camil Ros (UGT), Josep Carles Vicente (Unió de Pagesos), Carles Sastre (Intersindical), Ruben Wagensberg (Casa Nostra, Casa Vostra), Neus Mestre (Plataforma per la Llengua) i Jordi Gusi, de la Taula del Tercer Sector (ECAS).

Durant l’acte, Enric Blanes, Secretari Nacional de l’ANC, ha revelat que el número d’inscrits està a punt d’arribar als 40.000, amb 157 autocars ja tancats des de tot el territori. Blanes ha cridat a homenatjar tant els partits com “els voluntaris que es van llevar de matinada sense saber què es trobarien al col·legi”.

La presidenta de l’AMI, Neus Lloveras, ha denunciat la gravetat del judici que comença dilluns. “És un fet molt greu que no passava des del franquisme. Un judici polític a un president escollit democràticament”. Lloveras ha informat que hi ha assegurada l’assistència d’almenys mig miler de càrrecs electes. Així mateix, ha afegit que l’AMI i l’ACM presentaran dilluns als ajuntaments una moció d’adhesió dels ens locals al Pacte Nacional pel Referèndum.

Ha estat Miquel Buch, president de l’ACM, qui ha traslladat a l’Estat que dilluns jutgen a l’expresident Artur Mas, i les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau, però també a 911 Ajuntaments i més de 2 milions de persones. “Que tinguin clar que si precinten escoles, obrirem biblioteques i si precinten biblioteques obrirem places que no poden precintar”.

Jordi Cuixart, president d’OC, ha fet una crida al diàleg per resoldre els conflictes, i ha recordat que “el judici del 9N només demostra la impotència de l’Estat” i ha reclamat a Europa que “prengui partit en el contenciós amb l’Estat espanyol”.