Càrrecs electes reunits aquest dissabte a Artès | AMI
Càrrecs electes reunits aquest dissabte a Artès | AMI
image_pdfimage_print

Més de 130 electes de les comarques del Bages, el Berguedà, el Solsonès i el Moianès han participat aquest dissabte en la presentació de l’Assemblea de Càrrecs Electes de Catalunya (AECAT) en aquestes comarques centrals del país. En l’acte, que s’ha fet a Cal Sitjes d’Artés, la presidenta de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Neus Lloveras, ha animat als electes a seguir animant amb el «boca orella» a altres electes per superar el 50% de càrrecs registrats en aquesta assemblea que només es constituiria «si passen coses estranyes» en el camí cap a la celebració del referèndum. En aquestes 4 comarques hi ha un total de 285 càrrecs electes registrats, als que caldrà sumar els que aquest dissabte han fet la seva inscripció. Aquests són del Moianès (52%), Bages (41%), Berguedà (34%) i Solsonès (25%).

Neus Lloveras ha insistit en la necessitat que tots els càrrecs electes «des de la pluralitat política» es registrin pel compromís que sempre ha demostrat el món municipal amb la celebració d’un referèndum i ha advertit que –vistos els darrers moviments de l’Estat espanyol- el procés entra en una fase decisiva que requerirà el compromís dels defensors del dret a decidir, especialment dels càrrecs escollits pel poble.

El diputat, David Bonvehí (PDeCAT) també ha remarcat el fet que el procés encara la recta final. «Si hem aguantat 5 anys, ara hem de fer-ho sis mesos més» i ha destacat les bondats d’un referèndum que s’ha plantejat en positiu al ser un procés «que no va contra ningú». La diputada, Adriana Delgado (ERC) ha assegurat que no calen dilacions en un debat si referèndum sí o no perquè aquest «és un debat només de democràcia» i ha subratllat que l’AECAT és una mostra més del compromís dels electes amb el referèndum.

Publicitat
Publicitat

L’alcalde de Navarcles, Llorenç Ferrer (Independents) ha mostrat la voluntat d’eixamplar el suport al sí a la independència, sense cap distinció de llengua, posició social… En aquell sentit, ha recordat que va deixar el PSC, la seva anterior formació, perquè aquest havia abandonat l’eix nacional dels seus fundadors. El regidor d’Avià, Llorenç Altozano (Demòcrates) ha insistit que ara no és el moment de debats de «matís polític» perquè «ara l’objectiu és lluitar per fer el referèndum i guanyar-lo».

En aquesta presentació també s’havia convidat als presidents de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sánchez i Òmnium Cultural (ÒC), Jordi Cuixart. Cuixart ha demanat a tots als agents que s’«organitzin i es coordinin» per assegurar que l’objectiu arriba a bon port. El president d’Òmnium ha dit que s’està «avançant» i que això es nota en el nerviosisme del govern espanyol. Jordi Sánchez ha hagut d’excusar la seva presència per malaltia.