L’Assemblada Nacionala Occitana llança una campanya d’adhesions

image_pdfimage_print

LAssemblada Nacionala Occitana (ANÒC) ha començat una nova campanya d’adhesions (socis de ple dret, col·laboradors i simpatitzants) amb l’objectiu d’aplegar forces entre la societat occitana, ja siguin col·lectius, entitats, grups de reflexió, moviments, organitzacions, partits polítics i persones individuals. L’ANÒC malda per obtenir el reconeixement de la nació occitana i l’ensenyament i l’oficialitat de l’occità. També cerca l’adveniment d’una economia occitana, sobirana, dinàmica, ecològica i social, i la creació de les condicions socials i polítiques necessàries per l’establiment d’una entitat territorial pròpia,  la promoció de la llengua i la cultura occitana, i totes les eines necessàries per restaurar la dignitat nacional (autonomia, autodeterminació i independència).

Es tracta d’una associació, no d’un partit polític, i segons el comunicat, no pretén presentar-se a les eleccions.

Per aconseguir els seus objectius l’Assemblada té previstes diverses accions, com ara l’organització de conferències, congressos i jornades d’anàlisi, debat, estudi, que tindran lloc en diferents ciutats occitanes. També preveuen activitats de formació per als seus membres, col·laboradors i simpatitzants; la promoció i popularització de la llengua occitana; edició de publicacions i materials divulgatius i l’organització de la diàspora occitana a nivell internacional.

Publicitat

Segons la pròpia web, l’ANÒC es va crear el 2013, inspirant-se en l’Assemblea Nacional Catalana.

 

 

 

 

_____________________

 

ASSEMBLADA NACIONALA OCCITANA

Residéncia Bèla Auròra

18 bis Carriera Santa Estela
13090 AIS DE PROVENÇA
Sit: www.assemblada.org
E-mail: info@assemblada.org
Telefòn: +33 6 46 62 74 93

 

Notícia de la creació https://unilateral.cat/2016/03/09/neix-lassemblea-nacional-occitana/