La meitat d’irlandesos es mostra a favor de la reunificació

Una enquesta televisiva mostra que la meitat dels irlandesos pensa que ha arribat el moment d'una Irlanda unificada

Font: Claire Byrne Live
image_pdfimage_print

Segons una enquesta realitzada pel programa de televisió de Claire Byrne/Amarách Research, gairebé la meitat dels enquestats irlandesos pensa que ha arribat l’hora de la reunificació. L’enquesta es va realitzar entre 1.000 ciutadans majors de 18 anys, 48% d’homes i 52% de dones d’arreu del país triats de manera aleatòria.  Els resultats de l’enquesta a la pregunta

Ha arribat el moment  d’una Irlanda Unificada?

van ser els següents: 46% a favor, 32% en contra i un 22% que no ho sap. Per grups d’edat el grup entre 25-34 anys és el que es mostra més favorable amb un 54% que contestaren que sí.

Aquesta enquesta ha coincidit amb l’enquesta duta a terme pel diari TheJournal.ie  entre els 166 Teachta Dála, diputats del Parlament irlandès, que incloia aquestes dues preguntes:

Publicitat

1. Vol veure durant aquesta legislatura del govern una consulta sobre la frontera a Irlanda del Nord?
2. Si s’aprovés aquesta votació,  donaria suport a la reunificació si la consulta es dugués a terme a la República d’Irlanda?

Dels 74 diputats que contestaren l’enquesta (aquí es poden llegir les repostes individuals),  38 (inclosos els 23 del Sinn Féin) respongueren que volen veure una consulta a Irlanda del Nord sobre la reunificació en aquesta legislatura, 33 que no, i tres no contestaren a la pregunta directament. Pel que fa a la segona pregunta, 59 diputats van respondre que voldrien que se celebrés una consulta similar a la República d’Irlanda, i 3 que no, i 11 no respongueren directament a la pregunta.