image_pdfimage_print

El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha caracteritzat com a “populisme constitucional” el comportament de les principals institucions espanyols respecte el procés independentista català, en referència als continus pals a les rodes que hi posa.

Segons Puigdemont, el populisme constitucional “consisteix a dir que els catalans no tenim dret a votar i, si votem, no val”. “D’això se’n diu populisme i nosaltres davant d’això n’hi diem democràcia”.

A més ha afegit amb fermesa que el full de ruta es manté, així com la trobada del proper dia 23, per preparar el referèndum d’independència. Els catalans tenim dret a votar, a debatre i a reunir-nos i, per tant, votarem, debatrem i ens reunirem”, va afegir.

Publicitat
Publicitat

Igualment ha mostrat el seu suport incondicional amb la Presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que avui ha de comparèixer per a declarar davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Puigdemont, ha confirmat que l’acompanyarà.

Aliança amb les Illes Balears i Pitiüses

Aquestes declaracions les ha fetes en roda de premsa conjunta amb la Presidenta de les Illes Balears i Pitiüses, Francina Armengol, després d’una reunió bilateral on s’ha acordat reprendre amb força els contactes entre els dos territoris. En la cimera, s’ha parlat de temes d’interès comú i compartit, i s’ha aprofundit en la plena incorporació del govern illenc en el consorci de l’Institut Ramon Llull.

Armengol ha mostrat respecte per la decisió de Puigdemont de no assistir a la Conferència de Presidents Autonòmics que se celebrarà el proper mes de gener.