Roda de premsa de D's presentant els acords del Consell Nacional | D's
Roda de premsa de D's presentant els acords del Consell Nacional | D's
image_pdfimage_print

Toni Castellà, diputat i portaveu de Demòcrates, ha presentat aquest dilluns al matí en roda de premsa els acords adoptats en el Consell Nacional Demòcrata, celebrat el dissabte, sobre actualitat política.

“En una democràcia com la nostra sorprèn que persones amb càrrecs institucionals, també membres del Govern de la Generalitat, justifiquin o facin un discurs lloant la dictadura cubana de Fidel Castro. El poder corromp i aquell Castro que va alliberar el poble cubà del dictador Batista va acabar imposant un règim totalitari i antidemocràtic. Hem de recordar que quan el dictador Franco va morir el dictador Castro va decretar 3 dies de dol a Cuba. Cal tenir clar si estem a la banda de la democràcia o el totalitarisme.” ha constatat Castellà.

Pel que fa a l’elecció de Josep Maria Vila d’Abadal com a nou president del Consell Nacional de Demòcrates, el diputat ha afirmat: “En Vila d’Abadal torna a la política en un moment delicat del procés cap a la independència i amb el mateix esperit constructiu de quan va crear l’Associació de Municipis per la Independència. Celebrem que en Vila d’Abadal torni a la política, celebrem que torni més enllà del partidisme“.

Publicitat
Publicitat

Toni Castellà ha volgut parlar de les amenaces al procés cap a la independència: “Sembla que el govern de l’Estat pretengui un canvi estètic en les relacions. Hem de parlar sobre propostes i l’única proposta possible és posar les urnes, fer el referèndum. Qualsevol altra
proposta que no passi per les urnes és un succedani. Re-negociar el sistema de finançament, un delegat de govern que parla català o una comissió parlamentària al Congrés que tracti sobre la singularitat catalana, com si fóssim una reserva índia, és diàleg estètic. No acceptarem succedanis i demanem que cap partit català que vulgui la independència accepti aquesta comissió parlamentària al Congrés.”

Pel que fa al 6D el portaveu demòcrata ha reafirmat que “els 21 alcaldes i els regidors de Demòcrates han decidit que no tenen res a celebrar i que obriran els ajuntaments i tindran la seva activitat institucional“.

En el context més específic del full de ruta, Castellà ha afirmat: “L’única amenaça som nosaltres mateixos. Tenim un full de ruta clar: la llei de transitorietat i referèndum. Aquest és el compromís i el complirem. No acceptarem l’escenari d’una suspensió de la llei de transitorietat. És irrellevant si el constitucional la suspèn o no. Hi ha 72 diputats que poden aprovar la llei de transitorietat i convocar el Referèndum perquè la mecànica per a fer el referèndum està preparada, i el compromís del govern és fer el referèndum i el dels partits i entitats és guanyar-lo”

Estem a 10 mesos del referèndum i no s’entén que no s’hagi començat la campanya. Hem demanat que es convoqui la mesa de partits per pactar la campanya pel sí. Reiterem de nou a les entitats i els partits la necessitat de trobar-nos i iniciar coordinadament la campanya comuna. Pel que fa a la nostra pròpia campanya farem el primer acte el proper 15 de desembre a la sala La Nau del Poble Nou de Barcelona. Comptarem amb persones independents rellevants que comparteixen la mateixa preocupació que nosaltres: no tenim cap altra prioritat que la de fer i guanyar el referèndum, i combatrem a aquells que per tàctica ho vulguin impedir.”