5a Assemblea d'Electes de la CUP a Sant Celoni | CUP
5a Assemblea d'Electes de la CUP a Sant Celoni | CUP
image_pdfimage_print

La CUP-Poble Actiu ha celebrat aquest matí a Sant Celoni (Baix Montseny) la seva 5a Assemblea d’electes, trobada que ha servit per començar a definir el full de ruta “municipal” dels cupaires en el procés independentista. En torn a 130 regidors i regidores i representants d’assemblees locals, arribats d’arreu, s’han distribuït en tres grups per marcar línies al voltant de les vies per activar la mobilització popular i el paper del món municipal en el procés.

Núria Gibert, portaveu del Secretariat Nacional, ha anunciat en roda de premsa la voluntat de convertir els Ajuntaments en la punta de llança del procés independentista. Serà durant el proper 6 de desembre, “festivitat” de la Constitució Espanyola, en la que la CUP farà una mobilització general de les seves bases per a que reverteixen la jornada de festa i la converteixen en el dia d’inici del procés constituent. Tant és així que la CUP obrirà tots aquells consistoris on governa, a banda de participar de l’obertura d’ajuntaments partidaris de la impugnació al règim del 78 i favorables a l’articulació d’un procés constituent popular.

A més a més, els grups municipals de la CUP arreu del país mantindran la seva activitat el proper dimarts 6 de desembre, desenvolupant la seva tasca municipalista com un dia més. Gibert ha fet també una crida a la població a donar suport i participar de l’activitat del 6-D ja que “la mobilització popular és la base de la conquesta de la república” en tant que “cal gent més organitzada i mobilitzada per defensar el referèndum i una república feta des de baix i pels seus drets socials”. En aquest sentit la portaveu de la CUP recorda que és necessari “un procés constituent per superar i desbordar la constitució espanyola de 1978”, una constitució que “és una presó de pobles”.

Publicitat
Publicitat

Gibert, a més, ha explicat que “la CUP vol donar la benvinguda al nou Delegat de Govern espanyol, Enric Millo”, i ho farà precisament el proper 6 de desembre. La rebuda cupaire, per tant, serà una demostració de força de l’independentisme i una crida a la desobediència de centenars d’ajuntaments. Gibert ha estat acompanyada pels alcaldes d’Argentona i Capellades (Eudald Calvo i Aleix Auber respectivament), que han anunciat que els seus equips de govern aniran a treballar el 6-D i que “com en altres ocasions, convidarem també a afegir-s’hi als treballadors que vulguin”.

Finalment, Gibert ha enviat una abraçada al poble cubà i a la resta de revolucionaris d’arreu, amb motiu de la mort de Fidel Castro, i ha lloat la figura dels grans revolucionaris del segle XX.