Ple de l'Ajuntament de la Ràpita
Ple de l'Ajuntament de la Ràpita
image_pdfimage_print

En el ple d’aquest divendres el consistori de la Ràpita ha aprovat per unanimitat una moció en la qual s’expressava el suport de l’ajuntament a Santiago Espot, de moment l’únic ciutadà perseguit per la justícia espanyola, i la resta de càrrecs electes.

La moció fou proposada pel regidor d’ensenyament del municipi Àlex Cervera, membre de Solidaritat Catalana per la Independència, en el si de la campanya que impulsa aquest partit arreu del país per tal de que els municipis mostrin el seu suport als polítics perseguits per Espanya per motiu ideològic i en especial a Santiago Espot per la seva condició de ciutadà sense un partit o institució darrera que li doni suport. Fonts del partit han informat a l’Unilateral que una moció semblant ja s’ha aprovat a Alcover.

El regidor Àlex Cervera (SI) en un acte
El regidor Àlex Cervera (SI) en un acte

En el text de la moció, es dóna suport explícit a Artur Mas, Irene Rigau, Joana Ortega i Francesc Homs, els quals estan sent perseguits per la justícia espanyola per haver organitzat el 9N. Així com Carme Forcadell, per haver permès que el Parlament de Catalunya votés les conclusions de la Comissió del procés constituent després de ser requerida pel TC en sentit contrari. I a Santiago Espot, al qual se’l persegueix pel manifest que va impulsar a la final de Copa del Rei del l’any passat animant a xiular al rei i a l’himne espanyol. A més, la moció, dóna suport al Referèndum Vinculant que el Parlament va aprovar impulsar en el passat ple de política general de cara al mes de setembre de l’any que ve.

Publicitat
Publicitat

També aquesta setmana, l’Ajuntament d’Arenys de Munt, a proposta del regidor Josep Manel Ximenis, i amb els vots favorables d’ERC, PDECAT i la CUP, va aprovar una moció de contingut similar.

Moció de suport als polítics perseguits per la justícia espanyola aprovada a La Ràpita