La Poste prohibeix als seus treballadors parlar una llengua dita local

image_pdfimage_print

Segons ha anunciat Ràdio Arrels, els assalariats de la Poste francesa en contacte amb el públic no poden parlar una llengüa dita local d’acord amb les instruccions que han rebut per part de l’empresa. Les instruccions diuen (traduït del francès al català):

Si m’expresso en dialectes locals o dins d’una llengua estrangera puc posar en dificultat els meus col·legues perquè no em comprenen. A més tinc un comportament discriminatori. M’expresso vulgarment, faig comportaments de valors. Sóc sancionat.

Enric Vilanova és jurista i reacciona a aquestes instruccions en un programa de Ràdio Arrels.

Publicitat

I ja que parlem de Ràdio Arrels, ens fem ressò que la ràdio ha activat una campanya de microfinançament per a la seva nova pàgina web. Ràdio Arrels vol dissenyar una pàgina web àgil i atractiva, que serà un punt de referència informativa de Catalunya Nord per a tots els Països Catalans. RàdioArrels.Cat serà la veu de Perpinyà, cap a la Catalunya Sud, les Illes, el País Valencià i l’Alguer. Pretenen disposar d’un mitjà atractiu, obert i participatiu. Serà un crossmedia, una cruïlla tecnològica, amb so i text, imatges i interactivitat, en mode 3.0. Seguint els models més avançats a Europa, imaginen una pàgina activa i reactiva, adaptada a totes les mides de pantalles i tots els hàbits de consum digital.