Vila d'Abadal en el seu discurs en el Consell Nacional de Demòcrates | Demòcrates de Catalunya
Vila d'Abadal en el seu discurs en el Consell Nacional de Demòcrates | Demòcrates de Catalunya
image_pdfimage_print

Aquest matí Demòcrates de Catalunya ha celebrat un Consell Nacional extraordinari a Barcelona per renovar-ne la seva presidència, així com per escollir diversos càrrecs en el Comitè Demòcrata Nacional i en les comissions de Garanties i Econòmica. El Consell, que és el màxim òrgan entre congressos, ha escollir Josep Maria Vila d’Abadal com a president amb el 98% dels vots emesos a favor de la seva candidatura.

En el discurs de presa de possessió de Vila d’Abadal, ex-president de l’AMI, s’ha mostrat molt il·lusionat en la nova etapa que inicia avui perquè “Demòcrates va néixer per relligar la societat amb la política, i això no m’ho vull perdre de cap manera”. El també ex-alcalde de Vic ha manifestat que “només aconseguirem la independència a través d’un referèndum definitiu, i per fer-lo és indispensable que mantinguem la fermesa i la determinació en tot moment”.

Pel que fa al paper que ha de tenir Demòcrates a la societat catalana ha mantingut que “nosaltres hem de ser la pluja fina, aquella que dura dies, penetra, rega les plantes i no fa mal, i no aquelles riuades que venen de cop, s’emporten la terra, la gent i no queda res”. Així mateix s’ha mostrat preocupat pel fet que “Cada vegada que l’ANC, AMI i Òmnium passaven el testimoni del procés als partits polítics, aquest s’ensorrava i quedava aparcat. El procés és social. Hi ha d’haver els partits polítics, però sobretot és la societat qui ha d’estirar. Sovint les entitats han estat envaïdes pels partits perquè aquestes tenien massa força i se les volien quedar: en part ho han aconseguit. Hem d’ajudar perquè això no passi i ho farem a través del referèndum i d’iniciar immediatament la Campanya pel Sí”.

Publicitat
Publicitat

Vila d’Abadal ha acabat recordant la figura de Muriel Casals: ”Fa un any, en el Congrés Fundacional de Demòcrates estava assegut al costat de la Muriel, i ens vam emocionar tots dos veient com naixia un nou partit per un nou país. Ho tenim a les nostres mans”.

Per altra banda, en el Consell Nacional han sortit elegits els nous membres del Comitè Demòcrata Nacional Josep Montmany, Ignasi Doy, Xavier Echeverria, Meri Plana, Cristina Rúbies i Ferran Jiménez”.

Seguidament podeu veure el vídeo de la intervenció que ha fet el nou president del Consell Nacional de Demòcrates en la presa del càrrec: