Linda Burney durant el seu primer discurs al Parlament australià
Linda Burney durant el seu primer discurs al Parlament australià
image_pdfimage_print

El mes passat, Linda Burney va fer història política, una vegada més, en convertir-se en la primera dona aborigen elegida al Parlament australià. Fa uns 13 anys, Burney es va convertir en la primera persona aborigen que treballava al Parlament de NSW.

Aquest 31 d’agost ha fet el seu primer discurs a la cambra baixa. Burney ha parlat en la seva llengua nativa, el wiradjuri, i s’ha vestit amb una capa en la qual hi havia representats el tòtem del seu clan. La diputada ha explicat que estava molt commoguda per haver arribat a un ‘lloc tan poderós’ com el Parlament, tot recordant que fins al 2008 el govern australià no havia demanat perdó pel mal tracte al qual ha sotmès històricament a la població aborigen.