La Mesa del Parlament reunida
La Mesa del Parlament reunida
image_pdfimage_print

Si ahir tres membres de la Mesa del Parlament i de Junts pel Sí -Lluís Maria Coromines, Anna Simó i Ramona Barrufet- van anunciar que presentarien al·legacions a títol individual a la darrera impugnació del Tribunal Constitucional (TC), la Mesa com a òrgan parlamentari ha decidit també, per unanimitat dels seus 7 membres, dur a terme aquesta acció després de reunir-se aquest matí en la seva sessió ordinària.

Després que al juliol la comissió d’estudi sobre procés constituent aprovés les seves conclusions, el Tribunal Constitucional havia emès un incident d’execució basat en la suspensió de la resolució d’inici del procés polític aprovada el novembre de l’any passat pel Parlament de Catalunya, amb l’objectiu de que aquestes conclusions no fossin votades pel plenari del Parlament. Finalment, la presidenta Forcadell va fer votar al mateix plenari la inclusió d’aquest punt a l’ordre del dia per mirar d’esquivar aquesta suspensió i les conclusions varen ser aprovades pel Parlament. Posteriorment el TC va iniciar els tràmits per suspendre les conclusions aprovades i va donar 20 dies a la presidenta del Parlament per tal que informés de la seva actuació i presentés al·legacions.

Sembla que s’han imposat les tesis favorables a presentar al·legacions davant del TC després del debat intern a Junts pel Sí sobre la necessitat o no de fer-ho, cosa que contradiu la resolució d’inici del procés que dictava que el Parlament no se supeditaria al TC i al qual considerava mancat de legitimitat després de la sentència contra l’Estatut.

Publicitat
Publicitat

Una estona després de conèixer-se la notícia la cap de l’oposició, Inés Arrimadas, s’ha posicionat públicament sobre la decisió en el seu Twitter destacant que la resposta del Parlament als requeriments del TC era reconèixer la seva legitimitat, però no li ha semblat tant bé que es justifiqui l’incompliment de les seves resolucions.