Arnaldo Otegi en una entrevista a Catalunya Ràdio (18/5/2016)
Arnaldo Otegi en una entrevista a Catalunya Ràdio (18/5/2016)
image_pdfimage_print

Arran del fet que la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, rebrà avui al dirigent abertzale Arnaldo Otegi, les forces espanyolistes ha exterioritzat crispació per la visita del líder de Sortu, excarcerat l’1 de març passat després de complir una condemna de sis anys per pertànyer a ETA.

A més de la trobada amb Forcadell, Otegi es reunirà amb els portaveus de la comissió d’exteriors de la Cambra catalana. Cap representant del PSC estarà present en aquesta reunió. Així ho va confirmar la portaveu dels socialistes a la Cambra, Eva Granados, que va explicar que el seu partit “respecta les invitacions d’altres grups” però no vol “contribuir al que considerem que és un tour preelectoral d’Otegi”. Amb tot, Granados tampoc va voler posar-se del costat de PPC i C’s, als quals va criticar “la instrumentalització que fan del passat que desgraciadament hem tingut amb ETA”.

Pel que fa a Ciutadans Aquest partit va mostrat el seu “desacord i malestar” amb la decisió de mantenir aquesta reunió amb Otegui i va demanar que es cancel·lés. En aquest sentit, el partit va recordar que el Parlament “és la cambra que representa tots els catalans”.

Publicitat
Publicitat

Quant al Partit Popular de Catalunya, divendres passat, García Albiol va enviar una carta a la presidenta del Parlament per exigir-li que anul·lés la trobada de la comissió amb Otegi, i aquest dimarts va lamentar no haver rebut cap resposta. “Això demostra la seva simpatia cap a aquest personatge”, va criticar Albiol, que va considerar que la visita “denigrava al Parlament”. El PP, a més, ha organitzat una trobada en paral·lel amb associacions de víctimes del terrorisme. “Volem contraprogramar una visita que embruta el Parlament, donant veu a les víctimes i dignificant-les”, va destacar García Albiol, que es trobarà amb la presidenta de l’Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT), Maria del Mar Blanco, i el president de la Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes (ACVOT), José Antonio Vargas.

Al seu torn, la consellera de Presidència, Neus Munté, va afirmar que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, no tenia previst reunir-se amb Otegi, si bé va expressar respecte per la recepció al Parlament: “l’executiu respecta que el Parlament com a institució i els grups de la cambra rebin i dialoguin amb qui considerin oportú”.

Finalment, anotem que, al vespre, Arnaldo Otegi, en un acte organitzat pel CIEMEN i Free Otegi Free Them All assistirà al debat obert “Temps de pau, vents de llibertat”, el primer acte públic d’Otegi als Països Catalans després de la seva sortida de la presó. A banda de la conferència d’Otegi, hi intervindran Joan Tardà, David Fernàndez, August Gil Matamala, Gemma Calvet, Lluís Llach, Gabriela Serra i Jordi Armadans.