#DijousRepubliCAT

image_pdfimage_print

La iniciativa de #DijousRepubliCAT sorgeix a partir de l’intercanvi d’impressions d’un grup de tuitaires independentistes que formem part de l’ANC, Súmate i Òmnium. Som gent de base. Fruit d’aquest intercanvi vàrem arribar a les següents conclusions:

1- El procés d’independència és un procés d’introducció d’un nou paradigma, polític i social, i per tant, els mitjans de comunicació hi juguen un paper cabdal en la divulgació de les noves idees pel nou país. No podem competir amb l’estat espanyol en nombre de mitjans generalistes. Per cada canal de televisió o emissora de radio catalans n’hi ha molts d’altres que ofereixen continguts unionistes. És per això, que l’independentisme té dues vies de creixement de projecció mediàtica: els diaris digitals i les xarxes socials.

2- A la xarxa, com al carrer, els tuitaires independentistes som majoria. Tanmateix, només ens mostrem de manera massiva en dates puntuals com els 11S i en períodes electorals. En els primers anem units i ens mostrem eufòrics, en els segons anem separats i sovint barallats. Això darrer permet una trista paradoxa. Els tuitaires unionistes aconsegueixen tenir més visibilitat mediàtica a Twitter en forma de Trending Topic tot i ser menys a Catalunya, però més, al regne d’Espanya. Aquesta percepció mediàtica en forma de Trending Topic permet traslladar una percepció social de majoria dominant unionista que no es correspon amb la realitat a peu de carrer. Creiem que hi podem fer quelcom.

Publicitat

3- Obtenir un Trending Topic és una qüestió objectiva, amb unes variables ben definides. Qualsevol que les compleixi ho aconsegueix. De forma resumida, l’algoritme de Twitter és sensible sobretot a un gran nombre d’usuaris i continguts que piulin sobre un hashtag (HT) o etiqueta, compartit en un breu interval de temps. Aquesta variable està condicionada per l’horari. Al matí calen menys persones i tràfic en forma de continguts que a la nit per tal que el hashtag pugui ser considerat per l’algoritme de Twitter com un Trending Topic. Així ho detecten també serveis especialitzats com Tweet Tag i Trendinalia.

A partir d’aquestes premisses vàrem proposar una campanya continua i organitzada de dinamització de les xarxes que es va iniciar el dijous 21 d’abril d’enguany i que repetim cada dijous de cada setmana oferint nous materials pels tuits. Aquests materials sorgeixen del nostre grup de treball, en cap cas de cap partit o organització política. Actualment hi ha un grup base dinamitzador que proporciona als tuitaires interessats una base de dades d’imatges, amb instruccions clares i continguts compartits per facilitar la canalització i la visualització de tota l’activitat.

Cada setmana tenim més motius per seguir construint la República Catalana, Estat Català o com decidim dir-li, només es tracta de sumar-los i compartir-los plegats a la xarxa.

Us esperem cada dijous a les 21h amb un nou HT independent. Si voleu més informació, seguiu-nos al perfil @DjRepubliCAT i us la donarem.

L’Estat Català es construeix al carrer i a la xarxa, donec perficiam.