Signatura de l'acord entre el Termcat i l'Acadèmia Valenciana de la Llengua
Signatura de l'acord entre el Termcat i l'Acadèmia Valenciana de la Llengua
image_pdfimage_print

El TERMCAT i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua van firmar el passat dijous un acord amb l’objectiu d’enfortir la relació entre els dos organismes per a col·laborar en el desenvolupament de la terminologia en diversos àmbits del coneixement. L’acord preveu l’intercanvi d’informació sobre els projectes terminològics en curs i l’establiment de mecanismes per a garantir, sempre que sigui possible, la difusió de formes comunes per a designar nous termes.

La firma s’ha dut a terme al monestir de Sant Miquel dels Reis, a València, seu de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, per part del president de l’Acadèmia, Ramon Ferrer, i del director del TERMCAT, Jordi Bover.

L’acord s’ha impulsat atès que ambdues institucions disposen de bases de dades de contingut terminològic i elaboren productes basats en aquests continguts, amb la convicció que l’intercanvi d’informació i de recursos pot comportar una millora qualitativa i una optimització de les tasques per al desenvolupament de la llengua en els àmbits especialitzats de la ciència, la tècnica i les humanitats.

Publicitat

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua té atribuïda la competència de determinar la normativa oficial del valencià en tots els seus aspectes, i amb aquesta finalitat elabora diccionaris i altres recursos especialitzats. El TERMCAT, per la seva banda, és un consorci del Departament de Cultura, en què també hi ha l’Institut d’Estudis Catalans i el Consorci per a la Normalització Lingüística, que coordina i promou les actuacions terminològiques en llengua catalana.