Quim Torra i Jordi Sánchez en un acte | ANC
Quim Torra i Jordi Sánchez en un acte | ANC
image_pdfimage_print

La Junta Electoral que gestiona el procés electoral per la conformació del nou Secretariat Nacional de l’Assemblea Nacional Catalana ha fet marxa enrere després que ahir els noms de dos precandidats no aparaguessin en el llistat de candidatures confirmades.

La Junta no va acceptar com a vàlides les candidatures de Quim Torra i de Jordi Calvís perquè, segons va argumentar, incomplien el reglament dels comissis electorals. El motiu era que Quim Torra ostentava un càrrec de confiança governamental, director del Centre d’Estudis de Temes Contemporanis. Pel què fa a Jordi Calvís, la incompatibilitat era el fet d’haver format part de la llista electoral de la CUP a Lleida. L’ANC té limitat l’accés al màxim òrgan entre assemblees general a aquelles persones que tinguin un lligam explícit amb un partit polític o amb l’àmbit governamental.

Després de que els dos afectats hagin presentat al·legacions, la Junta s’ha reunit tot i no estar establert un període de revisió. Un cop avaluades aquestes, ha decidit fer marxa enrere, permetén que ambdós puguin participar del procés electoral “amb uns condicionants que s’han de complir en cas de la presa de possessió del càrrec” segons deia la comunicació interna de l’entitat, al qual l’Unilateral ha tingut accés. D’això es desprèn que se’ls demana que renunciïn formalment al càrrec, en el cas d’en Quim Torra, i a prendre l’acta de diputat per la CUP en cas què es donés aquesta improbable situació en el cas d’en Jordi Calvís, ja que anava de número 9 per Lleida. En Jordi Sánchez, actual president de l’entitat, també va renunciar al càrrec d’adjunt del Síndic de Greuges un mes i mig després que fos escollit com a membre del Secretariat Nacional de l’ANC en les eleccions de l’any passat.

Publicitat
Publicitat