Reyes i Clavero a l'assemblea General de Súmate | Súmate
Reyes i Clavero a l'assemblea General de Súmate | Súmate
image_pdfimage_print

El fins ara membre de la direcció, José María Clavero, serà el nou president de Súmate després de ser escollit per unanimitat per l’assemblea general celebrada aquest dissabte a les Cotxeres de Sants. Nascut a Osca, fundador de la primera comissió de Personal No Docent (PND) de la Universitat Autònoma de Barcelona el 1974, de les Comissions Culturals de Medicina el 1978, afiliat a CCOO des del 1983 fins el 2013 i membre del PSUC del 1979 al 1983, recull el testimoni d’Eduardo Reyes.

Clavero ha manifestat el seu compromís d’afrontar aquesta nova etapa de caràcter continuista per aconseguir amb tots els actors polítics la República Catalana: “La República serà catalana o no serà”. En aquest sentit, el nou president ha fet una crida a ICV-EUiA, Podemos, En Comú Podem i Catalunya Sí que es Pot per tal que s’uneixin al procés constituent per construir una República Catalana social i lliure.

El president sortint, Eduardo Reyes, s’ha despedit amb un emotiu discurs en el que ha agraït el suport rebut “des del primer dia, per fer que Súmate fos un actiu més per fer realitat la República Catalana” i ha mostrat la seva total disposició a ajudar: “sempre estaré a la vostra disposició per tot allò que necessiteu”.

Publicitat
Publicitat

L’assemblea general, a més d’escollir nou president de l’entitat, ha arovat una reforma estatutària que contempla la limitació de mandats, un codi ètic que promou la democràcia participativa interna, el reconeixement de la pluralitat, transversalitat, no instrumentalització política a més de concretar els fins socials per garantir la diversitat i pluralitat de la societat catalana.

L’assemblea general ha comptat amb l’assistència de la presidenta de l’AMI, Neus Lloveras, el president d’Òmnium Cultural,  Jordi Cuixart, el lider de Demòcrates i diputat al Parlament, Antoni Castellà, el membre d’Avancem i diputat al Parlament, Fabian Mohedano i representants de la CUP, MÉS i Solidaritat Catalana per la Independència.