Concentració dels manifestant a la Plaça Major de Vic (Fotografia: ANC Osona)
Concentració dels manifestant a la Plaça Major de Vic (Fotografia: ANC Osona)
image_pdfimage_print

Un miler de persones s’han manifestat aquesta tarda a Vic sota el lema “Per les llibertats, ni un pas enrere”.

La manifestació forma part de les accions de rebuig a l’ofensiva espanyolista de l’Estat contra el moviment independentista i, alhora, de suport a Joan Coma Roura, regidor de Capgirem Vic (CUP), acusat d’un delicte d’incitació a la sedició. Aquesta acusació fa referència a les manifestacions que va fer el regidor el dia 9 de desembre en el ple municipal en què es va debatre i aprovar la moció de suport a la resolució rupturista del Parlament de Catalunya. En el ple, el regidor va apel·lar a la desobediència davant els tribunals espanyols: “Deixem de supeditar les decisions de les nostres institucions a les decisions de les institucions espanyoles” i va afegir “desobediència, fa temps que la venim reclamant. Nosaltres hem dit que per fer la truita primer s’han de trencar els ous”.

L’expolicia franquista i actual jutge de l’Audiència Nacional espanyola, Ismael Moreno, va acceptar al març la petició del fiscal de l’Estat i va imputar Joan Coma per investigar-lo pel delicte d’incitació a la sedició. És la primera vegada des que va començar l’anomenada transició que un càrrec electe és investigat per aquest delicte. Val a dir que el procediment judicial es va obrir arran d’una denúncia del regidor ultradretà Josep Anglada.

Publicitat
Publicitat