La Presidenta del Parlament, a la seva arribada a l'Assemblea
image_pdfimage_print

La que hauria de ser l’última Assemblea General de l’ANC en la Catalunya autonòmica, segons el nou full de ruta aprovat ahir i certificat per boca del propi president, les eleccions plebiscitàries del passat 27S es van guanyar: “el 27S vam guanyar el plebiscit”. La majoria del SÍ va guanyar a la majoria del NO, ben clar.

El president de l’ANC, Jordi Sànchez, també va assegurar que “Sigui quin sigui el govern que es formi a Madrid mai no ens reconeixeran com a subjecte polític, però no podran impedir que el nostre Parlament compleixi el mandat del 27S”.

L’ANC continua autoerigint-se en l’entitat troncal, en el batec del procés cap a la independència, juntament amb l’AMI, Òmnium i Súmate, i ahir va renovar el compromís de garantir el compliment del full de ruta fins a la independència.

Publicitat
Publicitat
Jordi Sánchez al costat dels presidents de l'AMI (Neus Lloveras), d'Òmnium (Jordi Cuixart) i de Súmate (José Maria Clavero)
Jordi Sánchez al costat dels presidents de l’AMI (Neus Lloveras), d’Òmnium (Jordi Cuixart) i de Súmate (José Maria Clavero)

Durant l’assemblea es varen anunciar les properes mobilitzacions previstes: l’estiu començarà amb una gran mobilització en suport a tots els càrrecs electes imputats, s’impulsarà la creació de l’Assemblea de Càrrecs Electes i el proper 11 de setembre s’iniciarà el Procés Constituent a cinc ciutats catalanes, de les quals encara no s’ha anunciat el nom.

Cal recordar que el Procés Constituent ja ha iniciat alguna de les seves etapes per mitjà de diferents col·lectius com Reinicia o Constituïm i l’ANC. Tot i que no en varen donar detalls, es planteja donar l’impuls definitiu abans de la convocatòria de les properes eleccions constituents.

Votacions a l'Assemblea de Manresa de l'ANC
Votacions a l’Assemblea de Manresa de l’ANC

Els més de 2200 inscrits de ple dret varen aprova el nou Full de Ruta que preveu que la “Generalitat i el Parlament proclamin la independència durant el 2017”, que s’aprovin les lleis de transitorietat jurídica i que “aleshores es convoquin les eleccions constituents”.

És un fet rellevant que el Ful de Ruta de l’ANC manté aquesta proclamació de la independència per abans de les eleccions constituents, tal com ja consta al programa de Junts pel Sí i a l’Informe 10 del CATN. Tanmateix aquest és un punt sovint obviat, sinó directament oblidat o negat per parlamentaris independentistes.

Caldrà veure, doncs, quina és encara la capacitat d’influència del poble a través de l’ANC en els propers mesos, un cop fetes les eleccions al seu secretariat nacional, anunciades per al proper 14 de maig.