Consell Polític de la CUP a la Vall Fosca | CUP
Consell Polític de la CUP a la Vall Fosca | CUP
image_pdfimage_print

El grup de treball de Sobirania Econòmica de la CUP, que està format per militants i representants dels moviments socials, presentarà a la propera reunió del Grup d’Acció Parlamentaria de la CUP-CC (GAP) una primera proposta estratègica per encarar el debat de pressupostos de la Generalitat.

La proposta de pressupostos del grup de treball de la CUP reforça l’excepcionalitat de la legislatura, i vol que els pressupostos aprofundeixin el procés de ruptura democràtica i desconnexió institucional amb l’Estat espanyol, i per tant, que acompanyin el Procés Constituent i el desplegament de l’annex de la Declaració del 9N, entre d’altres. Sota el nom de «pressupostos socials i sobirans», el grup de treball suggereix que s’ampliï la despesa social, centrant les demandes de la CUP en una bateria de mesures tangibles i assumibles -pendents de definir-, i en proposar mesures contundents cap a una estructura tributària més justa i equitativa, amb major capacitat recaptatòria i que sigui més eficaç contra el frau. Per a fer front a les despeses del govern català, el grup de treball aposta per flexibilitzar els objectius de dèficit i efectuar un impagament parcial a la banca i a l’Estat qui, a la pràctica, té la Generalitat intervinguda.

El debat que arrenquen aquest mes els anticapitalistes s’avança i està a l’espera de veure la proposta de pressupostos del govern. De fet, la CUP insisteix que no prendrà cap decisió final fins després del debat de pressupostos al Parlament de Catalunya, i que aquesta es prendrà en una assemblea conjunta del Consell Polític i el GAP.

Publicitat
Publicitat