Montserrat Venturós a les portes dels jutjats
Montserrat Venturós a les portes dels jutjats
image_pdfimage_print

Montserrat Venturós, l’alcaldessa de Berga de la CUP, no s’ha presentat avui al Jutjat d’Instrucció número 1 de Berga on havia de personar-se acusada d’un presumpte delicte electoral. Venturós ha anat fins davant del jutjat, però un cop allà ha explicat a la premsa i a les desenes de persones i representants de la societat civil que s’hi havien concentrat que no pensava entrar a declarar. “Avui no declararé, desobeiré per la independència, per coherència amb el dret a desobeir que és l’eina que ha escollit la CUP per defensar els drets civils i socials dels independentistes davant l’embat dels tribunals espanyols. Desobeiré, sense por, per obeir el mandat del poble i no dels tribunals espanyolistes”, ha dit.

L’alcaldessa, acompanyada de representants de l’Assemblea Nacional Catalana, d’Òmnium Cultural, de Súmate, de regidors d’altres grups polítics de l’Ajuntament de Berga, i de regidors i alcaldes de la CUP d’ajuntaments requerits per l’Audiència Nacional, ha fet una crida a la societat civil catalana a fer costat als càrrecs electes que decideixin desobeir, independentment que cada partit independentista pugui recomanar als seus electes fer-ho o no.

Venturós també ha fet públic, que tot i aquesta vegada estar citada per no haver despenjat l’estelada del balcó del consistori en les passades eleccions autonòmiques i en les generals, l’Ajuntament de Berga va rebre la setmana passada el requeriment de l’Audiència Nacional per haver aprovat la moció en suport a la declaració del 9N, que “Alguna cosa deu tenir si tanta por els hi fa”, ha dit somrient.

Publicitat
Publicitat

A l’acte hi havia el president de l’ANC, Jordi Sànchez, i altres destacats membres de la societat civil a qui Venturós a agraït el seu suport.

Montse Venturós ha estat citada en qualitat d’investigada per delicte electoral per haver fet cas omís als requeriments de la Junta Electoral Central de retirar l’estelada del balcó de l’Ajuntament de Berga en les passades eleccions autonòmiques del 27 de setembre i en les generals del 20 de desembre de 2015.