Núria Salamé i representats sahrauís escoltant la declaració institucional
image_pdfimage_print

El ple del Parlament ha llegit (2/3/2016) una declaració institucional, signada per tots els grups, de solidaritat amb els refugiats sahrauís amb motiu de la catàstrofe humanitària als campaments algerians de Tindouf. El text demana una “ràpida intervenció” per “cobrir les necessitats més urgents de la població, atendre les víctimes i reconstruir els campaments de refugiats” afectats per les greus inundacions i destrosses provocades pels temporals recents. A més, la declaració demana a la Unió Europea i al govern espanyol que exigeixin la celebració d’un referèndum d’autodeterminació del poble sahrauí.

La secretària primera, Anna Simó, ha llegit la declaració al ple. Des de la tribuna de públic ha seguit la lectura de la declaració la presidenta de la Federació d’Associacions Catalanes d’Amics del Poble Sahrauí, Núria Salamé.