image_pdfimage_print

Corrent Roig, l’organització catalana de Corriente Roja, la secció a l’Estat espanyol de la Lliga Internacional de Treballadors/es (LITci), ha anunciat (6/2/2016) l’abandó de la CUP-CC després de la decisió presa per l’assemblea plenària de l’organització.

Segons Corrent Roig, amb el pacte d’investidura de JxS, “la CUP-CC s’ha compromès a garantir l’estabilitat parlamentària del govern de Convergència i Esquerra; ha assumit el seu mal anomenat “pla de xoc” i el seu full de ruta; i ha renunciat, en conseqüència, a la seva independència política.”

I continua: “Per a nosaltres aquest acord és un fet d’extrema gravetat. Marca un abans i un després. Qüestiona el rol rupturista de la CUP-CC en supeditar-la a un govern submís a la UE i la Troika, i, per tant, contrari als interessos del poble treballador. A un govern que també serà una trava en al camí de la ruptura i, en conseqüència, en el camí de la proclamació de la República catalana. A un govern, en definitiva, que cal i caldrà combatre. L’acord condemna la CUP-CC a convertir-se en l’ala esquerra parlamentària del govern. La redueix a batallar per engrunes dins del marc de misèria imposat per la UE, la Troika i el govern espanyol. La primera mesura en aquest sentit ha estat l’aprovació de la pròrroga de l’anterior pressupost. Però nosaltres no ens vam incorporar a la candidatura per millorar la gestió de les engrunes. Això era propi de formacions com ICV i Podemos, que tantes vegades havíem criticat. Nosaltres volíem “canviar-ho tot”. La nostra tasca era convertir-nos en els portaveus al Parlament de les lluites de la classe treballadora i les classes populars i no en elements de pressió amistosa al govern.”

Publicitat
Publicitat

“S’ha volgut crear un relat dient que les coses no són com són, però no funcionarà perquè la realitat és implacable. Quant a nosaltres, no volem assumir cap responsabilitat per aquest pacte ni per les seves conseqüències.”