image_pdfimage_print

Segons l’enquesta Xarxes socials i política catalana. 2015 publicada (5/2/2016) pel Centre d’Estudis d’Opinió (CEO), el 57,2% dels catalans afirmen estar “totalment” a favor o “bastant” a favor de la independència, mentre que el 32% de la població es mostra “bastant o totalment” en contra.

L’enquesta també afirma que és en els dinars amb amics (59,9%) i familiars (61,7%) on més disposada està la gent a treure el debat sobre la independència, mentre que les xarxes socials són l’espai en què es mostra més reticent (Facebook 16,9% i Twitter 10,7%).

El disseny del qüestionari s’ha inspirat en el Baròmetre de Març de 2015 (estudi 3057) del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) i de l’estudi fet pel Pew Research Center Social Media and the “Spiral of Silence”. L’estructura de l’enquesta es divideix en tres blocs: les xarxes personals, les xarxes socials i el debat sobre la independència de Catalunya a través de les esmentades xarxes.

Publicitat
Publicitat

El treball de camp s’ha dut a terme telefònicament (mètode CATI) entre el 20 d’octubre al 5 de novembre a una mostra 1050 individus amb un marge d’error del 3,02%.