Germà Gordó presidint una comissió del Parlament de Catalunya | Parlament de Catalunya
Germà Gordó presidint una comissió del Parlament de Catalunya | Parlament de Catalunya
image_pdfimage_print

Aquest matí la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha anunciat que investigarà l’exconseller de Justícia i actual diputat de Junts pel Sí, Germà Gordó, per un suposat delicte de malversació de fons, tràfic d’influències i suborn relacionat amb el cas del 3%. Un cop coneguda la notícia el PDeCAT ha emès un comunicat anunciant que Gordó abandonaria la comissió de Justícia del Parlament de Catalunya i per tant, la seva presidència en aquesta comissió. Més tard, la coordinadora general del partit, Marta Pascal, ha fet una piulada demanant la mateixa generositat que va tenir el President Mas en el seu moment fent un pas al costat.

Esquerra Republicana de Catalunya i Demòcrates de Catalunya, partits que formen part del grup parlamentari de Junts pel Sí, han emès també comunicats demanant que l’exconseller abandoni l’escó al Parlament.

La CUP també s’ha posicionat demanant la dimissió de Gordó. “Fa unes setmanes sentíem parlar Prenafeta de la recepció d’empresaris controvertits per part d’alts dirigents de CDC, ahir vam saber que precisament Gordó tenia una agenda opaca que impedia conèixer aquestes cites “controvertides” quan era membre del Govern. Hi ha un fil que va de Prenafeta a Gordó, i amb la imputació d’avui comencem a estirar del fil” ha valorat el diputat de la CUP-CC Benet Salellas.

Publicitat
Publicitat

Consultades fonts de Reagrupament Independentista, el partit que també va formar part de la llista de Junts pel Sí, tot i que no va obtenir representació, aposta per “tallar-ho ràpid, tot defensant la pressumpció d’innocència i desconfiant totalment de la justícia espanyola, que és més espanyola que justícia”. També fonts de Solidaritat Catalana per la Independència demanen al diputat de JxSí que abandoni l’acta.

Finalment, amb una contundent piulada, Nova Convergència, el moviment que Gordó va impulsar en el marc del Congrés de refundació del partit, ha volgut mostrar-li el seu suport i li ha demanat que abandoni el grup parlamentari de JxSí i també el PDeCAT, passant a ser diputat no adscrit del grup mixt.