El president Aragonès convoca eleccions per al 12 de maig

image_pdfimage_print

El president de la Generalitat ha anunciat la convocatòria d’eleccions pel 12 de maig en una compareixença posterior al Consell Executiu extraordinari, després del debat en què els grups parlamentaris no han donat suport al Projecte de llei de pressupostos. Aragonès ha remarcat que “la política només pot estar basada en la responsabilitat i en l’ambició” i que s’ha d’encarar el futur “amb tota la força que necessita la ciutadania de Catalunya”.

El cap de l’executiu ha ressaltat que “davant la irresponsabilitat dels grups polítics que avui han rebutjat el pressupost, cal responsabilitat de país”. Per aquest motiu, Aragonès ha remarcat que “com a president de Catalunya, assumeixo la responsabilitat davant del bloqueig”.

El president Aragonès ha explicat que “el bloqueig entre uns i altres ha comportat que el pressupost amb més recursos de la història de la Generalitat de Catalunya hagi estat rebutjat” i ha volgut detallar que la negativa a l’aprovació dels pressupostos ha provocat el rebuig a “mil milions d’euros per combatre la greu sequera”, així com a “l’increment del pressupost d’educació un 10%”. També s’ha referit a la negativa de “1.400 milions d’euros més pel sistema de salut” i als “més de 1.200 milions d’euros per l’habitatge”. Així mateix, ha fet ressortir que el pressupost presentat era “el més alt en cultura i llengua de tota la nostra història” i el que suposava “més recursos per a recerca, desenvolupament i innovació” i “més de 700 milions d’euros per a impulsar la indústria catalana perquè segueixi creant llocs de treball de qualitat”; uns pressupostos, en definitiva, que “per primera vegada en la història de la Generalitat superaven els 1.000 milions d’euros”, ha reblat.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

El president ha emfatitzat que el seu objectiu era “esgotar la legislatura”, però ha assegurat que “els vetos creuats entre els grups polítics del Parlament impedeixen tenir les condicions per fer-ho possible”. “Catalunya es mereixia una legislatura sencera”, ha conclòs.