image_pdfimage_print

Aquest divendres 1 de març a Ribesaltes (Catalunya Nord), Carles Puigdemont, President del Consell de la República, va presentar el nou Govern de la institució republicana.
El nou executiu s’estrena amb tres noves incorporacions: Maria Antònia Font, David Caldeira i Josep Andreu.

🔴 Maria Antònia Font és nascuda a Mallorca, llicenciada en filologia catalana per la UB. Ha exercit de professora de secundària i de professora associada a la UIB. Ha estat responsable de normalització lingüística del sindicat majoritari d’educació a les Illes Balears. És membre fundador d’Enllaçats per la Llengua i ha estat presidenta de la Federació d’organitzacions per la llengua catalana (FOLC).

🔴 David Caldeira és membre del Secretariat Nacional de Poble Lliure. És professor de llengua i literatura, llicenciat en Lingüística. Va ser cap de llista i regidor de la CUP a l’Ajuntament d’Arenys de Mar del 2011 al 2019. Organitzador de la primera consulta a Arenys de Munt i a Arenys de Mar.

Publicitat
Publicitat

🔴 Josep Andreu va ser alcalde de Montblanc (1999-2001 i 2007-2023). A més, va ser senador i diputat d’ERC a les Corts espanyoles i diputat al Parlament per ERC. El nou conseller no va poder assistir a la presentació per motius personals.

Així doncs, el vicepresident Toni Comín, Lluís Puig, Aurora Madaula, Montserrat Corrons, Mercè Jou, Antoni Castellà i Teresa Vallverdú repeteixen a l’executiu republicà. El President va agrair públicament la gran tasca duta a terme pels consellers que no seguiran al Govern com Guillem Fuster, Lluís Llach i Carme Garcia.

També t’expliquem que dissabte al matí, a la Torre del Bisbe d’Elna, es va celebrar la primera Assemblea Territorial, una de les dues cambres que conformaran l’espai legislatiu del Consell. A la sessió es va constituir oficialment la Mesa, es va presentar el pla de Govern per part del vicepresident Toni Comín i la consellera Mercè Jou, va haver-hi torn de preguntes i la cloenda a càrrec del president Carles Puigdemont. La Mesa de l’Assemblea Territorial queda conformada de la següent manera:

🔴 Presidència: Mingo Berrio, representant del Consell Local d’Amer
🔴 Vicepresidència: Maria del Mar Gras, representant del Consell Local d’Arbúcies
🔴 Secretaria: Alicia Ribalta, representant del Consell Local de l’Escala