image_pdfimage_print

L’Ajuntament de Barcelona pretén coartar el dret a reunió i manifestació de l’independentisme amb una sanció a l’Assemblea Nacional Catalana de 1.501 euros per haver organitzat la manifestació de la Diada de l’11 Setembre de 2023. L’entitat independentista lamenta la voluntat de l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, d’intentar limitar un dels drets fonamentals coaccionant l’Assemblea amb una multa econòmica de la Guàrdia Urbana al·legant que no s’havien demanat les llicències per ocupar l’espai públic.

L’Assemblea vol deixar clar que no permetrà cap atac en aquest sentit i que en cap cas demanarà permís per poder exercir un dret. Recorda que mai s’han demanat llicències per poder muntar l’escenari de la manifestació de la Diada i que s’ha usat una formalitat per coaccionar l’independentisme i limitar el dret a manifestació.

El dret fonamental de reunió no està sotmès a autorització prèvia. Així queda establert tant a la normativa com a la jurisprudència nacional i internacional. Com s’ha fet cada any, es va comunicar la manifestació i, durant els preparatius de la manifestació i l’acte de l’11-S, es van fer les reunions pertinents amb l’Ajuntament per parlar d’aspectes tècnics i per compartir tota la informació i els expedients sobre el funcionament de la mobilització i de l’acte. Ara, cinc mesos més tard, la Guàrdia Urbana ha incoat un expedient per un procediment sancionador a l’Assemblea que representa una greu limitació del dret a la manifestació.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

Davant d’aquests fets, l’Assemblea Nacional Catalana ha demanat l’expedient i la suspensió del termini d’al·legacions per tal d’exercir el legítim dret a defensa. En aquest sentit, l’entitat independentista presentarà recurs davant les instàncies corresponents.

L’Assemblea, que no rep subvencions de cap mena, insta la ciutadania a continuar mobilitzada i a solidaritzar-se per fer front a l’atac fent-se soci de l’entitat o a través d’una aportació a https://assemblea.cat/fes-un-donatiu-2/.

(extret web ANC)