image_pdfimage_print

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) va liderar el divendres 16 les concentracions enfront de diverses institucions a València (l’Horta)Castelló (la Plana)Alacant (l’Alacantí) i Gandia (Safor) per denunciar els recents actes discriminatoris contra la llengua. Les protestes s’han centrat especialment en la defensa de la llengua pròpia del territori i en rebuig a les polítiques que menyspreen cap al seu ús i reconeixement.

Amb eslògans com “la llengua no es toca”, centenars de persones s’han congregat davant de la Direcció Territorial d’Educació a València i Castelló, així com davant els ajuntaments d’Alacant i Gandia. A través d’un comunicat, ACPV ha manifestat la seua determinació en combatre la reforma de la llei de plurilingüisme, la qual rebaixa el prestigi del valencià a àmbits com la sanitat i l’ensenyament professional i musical.

Anna Oliver, presidenta d’ACPV, ha afirmat contundent: “Aquesta és la primera de moltes mobilitzacions. Estarem lluitant tant com calga per a defensar els drets lingüístics i culturals del País Valencià”. En el manifest, l’entitat ha criticat durament l’afavoriment del castellà sobre el valencià, denunciant que les polítiques actuals posen traves al coneixement i promoció, contradient les obligacions de l’administració pública en la promoció de les llengües cooficials.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

ACPV ha rebutjat fermament les declaracions del conseller de SanitatMarciano Gómez, que minimitzen la importància del valencià com a mèrit en la selecció de professionals sanitaris. A més, han assenyalat els ajuntaments governats pel Partit Popular i Vox com a responsables de censurar la cultura valenciana i menysprear el valencià com a llengua pròpia del territori.

Després d’aquesta contundent mostra de rebuig, ACPV ha advertit que continuarà mobilitzant-se fins a aconseguir el reconeixement i respecte que mereix la llengua al País Valencià.

(extret web ACPV)