image_pdfimage_print

El president de la Generalitat, Pere Aragonès Garcia, i la consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, han mantingut dues reunions d’alt nivell amb la Comissió Europea a Brussel·les per reforçar la col·laboració amb l’executiu de la Unió Europea. Unes trobades que se sumen a la que  Aragonès i la consellera Mas han tingut amb el comissari Gentiloni i que, en paraules del president, suposen “la recuperació plena de la relació entre la Generalitat de Catalunya i la Comissió Europea”.

En concret, Aragonès i Serret s’han reunit amb la vicepresidenta de la Comissió Europea i responsable de Democràcia i Demografia, Dubravka Šuica, i la comissària europea de Cohesió i Reformes, Elisa Ferreira.

Tal com ha explicat Serret en una atenció als mitjans de comunicació posterior a les dues trobades, les reunions són “una clara contribució i implicació de Catalunya al projecte europeu”. “Estem tenint una màxima interlocució amb les institucions europees”, ha afegit la consellera.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

Aragonès i Serret han explicat a la comissària Šuica les polítiques del Govern per transitar cap a una societat més longeva, un repte que afronta el conjunt de la Unió Europea i que és una prioritat per l’executiu català. En concret, li han exposat les mesures que ha adoptat la Generalitat per adaptar-se a l’increment significatiu del pes social de les persones grans a la societat catalana.

Amb la comissària Šuica també han tractat el compromís de la Generalitat per fer front als discursos xenòfobs de cara a les eleccions europees que tindran lloc el pròxim mes de juny. “Hem estat d’acord que hem de combatre tots aquells discursos xenòfobs que intenten associar la immigració amb aspectes negatius per trencar la convivència”, ha dit la consellera.

Sobre la reunió amb la comissària Ferreira, la consellera ha subratllat la importància de les iniciatives euromediterrànies de la Generalitat, com la macroregió mediterrània, que vol fer front a reptes comuns com l’emergència climàtica. “És una estratègia que fa valdre el Mediterrani i el futur d’Europa, i que ens permet alinear esforços”, ha declarat Serret.

A les reunions també s’ha tractat l’oficialitat del català a les institucions europees. Serret ha destacat que “és un tema que posem sobre la taula, amb la disposició de col·laborar, cooperar i contribuir a fer sòlida la proposta”. Des de fa mesos, el Govern treballa en la tramesa d’informació a les institucions europees per esvair dubtes sobre els costos i els procediments administratius.

14 trobades amb 10 membres de la Comissió Europea en menys de dos anys

Reprendre la interlocució directa amb governs, organismes internacionals i les institucions europees és una prioritat pel Govern. Amb aquest viatge, l’executiu català haurà fet en menys de dos anys fins a 14 trobades amb 10 membres de la Comissió Europea.

Durant la jornada, el president també s’ha reunit amb el comissari europeu d’Economia, Paolo Gentiloni. Ho ha fet acompanyat de la consellera Mas Guix i del secretari d’Acció Exterior del Govern, Miquel Royo.