foto: Arnau Carbonell
foto: Arnau Carbonell
image_pdfimage_print

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha afirmat avui que “el govern espanyol arriba tard” a la desclassificació de la documentació secreta sobre l’espionatge del telèfon del president amb el programa Pegasus, per part del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI).

Tal i com ha assegurat el cap de l’Executiu, es tracta d’un “espionatge il·legítim” realitzat “per raons polítiques”. El president Aragonès ha recordat que aquesta desclassificació de la documentació secreta arriba a requeriment d’un jutge precisant que “s’hauria d’haver produït molt abans”. En tot cas, el president de la Generalitat ha afirmat que espera que aquesta decisió serveixi per “saber tota la veritat” sobre l’espionatge amb el programa Pegasus. “Des del CNI es van dedicar a espiar a responsables polítics del país i a líders socials per la simple raó de defensar la independència de Catalunya”, ha conclòs.

El president de la Generalitat ha fet aquestes declaracions davant dels mitjans de comunicació abans d’assistir a l’acte de presentació de l’indicador de Benestar Subjectiu, un nou indicador del Govern per conèixer el benestar de la ciutadania.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

Per altra banda, el President també ha afirmat que “volem totes les competències i volem assumir totes les responsabilitats en immigració, en polítiques econòmiques, en la lluita contra les desigualtats, en infraestructures, en serveis a la ciutadania, en tots els àmbits”. I ha afegit que “s’equivoca qui es pensi que això és una renúncia als objectius”. El cap de l’Executiu ha fet aquestes declaracions durant l’acte de lliurament dels Premis de l’Institut d’Estudis de l’Autogovern (IEA) 2023, que s’ha celebrat aquesta tarda al Palau Centelles, seu de l’IEA. El president Aragonès ha estat acompanyat pel director de l’Institut d’Estudis de l’Autogovern, Joan Ridao Martín.

Tal i com ha explicat el president de la Generalitat, “ho volem fer des del rigor, des de la preparació per a garantir el millor per establir d’oportunitats per a la ciutadania d’aquest país”“I això ho volem fer gràcies a moltíssima gent que ens acompanya, institucions que ens aporten els documents per assumir aquestes responsabilitats en les millors condicions possibles com l’Institut d’Estudis d’Autogovern”, ha afegit.

El president Aragonès ha aprofitat la seva intervenció per precisar que “hem de saber aprofitar totes les oportunitats que se’ns presentin per aconseguir més eines, més recursos, més capacitat de decisió per enfortir les institucions catalanes i posar aquesta força al servei de millorar la vida de la ciutadania”.