image_pdfimage_print

El Consell de la República ha iniciat el procés electoral per escollir la seva presidència. En efecte, s’ha publicat al Butlletí Oficial del Consell el Decret de Convocatòria d’aquestes eleccions, que se celebraran entre el 15 i el 19 de febrer.

Després de la ratificació del nou Codi General -efectuada mitjançant la consulta celebrada entre el 18 i el 22 de desembre passat- a partir d’ara l’elecció del president del Consell serà competència del conjunt dels inscrits al Registre Ciutadà, sempre que siguin majors de 16 anys.

L’elecció del president és, doncs, una oportunitat per a tots els registrats de participar activament en reforçar el lideratge de la institució republicana que vol culminar el mandat de l’1-O.

Publicitat
Publicitat

Aquesta convocatòria electoral s’ha fet a l’empara del Codi de Desplegament del President del Consell que ha aprovat el Govern en sessió ordinària el divendres passat i que ha estat publicat amb data d’avui al BOC.

Per presentar-se com a candidat, aquests són els requisits:

– Formar part del Registre ciutadà del Consell de la República, com a mínim, des de 3 mesos abans de les eleccions i ser major d’edat.
– Elaborar un programa d’acció política per presentar-lo a tots els registrats.

S’ha d’enviar un e-mail a sindicatura@consellrepublica.cat.

Per altra banda, el Govern del Consell de la República, en sessió ordinària el passat divendres 12 de gener de 2024, va nomenar, segons les atribucions que li atorga el Codi General ratificat per tots els registrats el desembre del 2023, els següents membres de la Sindicatura Electoral: