Cartell de l'acte de Mantinc el Català a Salt i Girona.
image_pdfimage_print

El col·lectiu Mantinc el català ha anunciat el llançament de “RepteMantinc“, una aplicació mòbil (App) dissenyada per incentivar l’ús del català a través de reptes diaris durant un període de 21 dies. Inspirant-se en la idea que es necessiten 21 dies per formar un hàbit, RepteMantinc és una eina clau per a aquells que desitgen normalitzar el català de manera més activa i assertiva en la vida diària.

“Desaprendre l’hàbit forçat per qüestions històriques de canviar al castellà —fent de la llengua catalana una llengua secundària— i, aprendre a mantenir-la com a llengua pròpia i vehicular del nostre país i nació sencera” expliquen des de la coordinadora nacional del col·lectiu.

Amb un enfocament pràctic i interactiu, “RepteMantinc” motiva els usuaris a fer servir el català en diverses situacions quotidianes. Els reptes van des de simples activitats lingüístiques fins a tasques més complexes, totes amb l’objectiu de fer de la llengua catalana la llengua d’ús social de la societat catalana.

Publicitat
Publicitat

L’app busca no només reforçar l’ús del català, sinó també incrementar la confiança dels parlants en la capacitat de comunicar-se efectivament, sempre i amb tothom, en la seva llengua. “RepteMantinc” és una invitació a tots els milions de catalanoparlants, siguin nadius o aprenents, a prendre part activa en la conservació i promoció de la llengua.

“RepteMantinc” ja està disponible per a la descàrrega a la web http://www.mantincelcatala.cat i en les principals plataformes d’aplicacions. El col·lectiu Mantinc el Català anima a tothom a descarregar l’app i a començar el viatge personal cap a un ús global del català en la vida diària “sempre, amb tothom i a tot arreu”.

Es faran actes de presentació al territori, dissabte vinent dia 20 de gener, hi haurà presentacions a Salt i a Girona.