Moment de la presentació a la seu del Memorial 1714.
image_pdfimage_print

Dimecres 27 de desembre a les 7 del vespre va tenir lloc la presentació del llibre Oda a la Pàtria, Poemes de la llibertat (2017-2023) de l’activista Frederic Bentanachs, conegut com a Fredi, a la seu del Memorial 1714, situada a la plaça del fossar de les Moreres a Barcelona.

Una quarantena llarga de persones va assistir a la presentació del poeta, que va ser conduïda per Olga Amargant, membre de la junta del Memorial 1714, i que va elogiar la figura de l’autor i el seu compromís amb la independència. L’autor va destacar que l’obra estava dedicada als activistes per a la independència, a la declaració d’independència i a la llibertat i va fer un esment especial als companys de l’operació Judes i a Pablo Hasél.

Portada de llibre "Oda a la Pàtria".
Portada de llibre “Oda a la Pàtria”.

L’obra, editada per Llibres de l’Índex de Josep Maria Orteu, és una recopilació de tots els poemes i cançons recitades pel Fredi els darrers anys als carrers i a les places en actes a favor de la llibertat i de la declaració d’independència, els poemes són un cant a la llibertat i a l’amor.

Publicitat
Publicitat

En Fredi Bentanachs i Chalaux és un activista i poeta, exrepresaliat polític (del 1979-83) per Terra Lliure i cofundador de MDT. Actualment, és regidor de Cultura i Turisme a la vila de Sanaüja. Aquest llibre és el tercer llibre de poesia de l’autor, que també ha publicat una obra de teatre, una de les facetes més desconeguda de l’activista.