image_pdfimage_print

Les principals universitats catalanes, sindicats i organitzacions empresarials i econòmiques i Òmnium Cultural, han enviat una carta conjunta als estats membres de la Unió Europea reclamant l’oficialitat del català. “Reivindiquem el català com a llengua pròpia i d’ús de milions de ciutadans europeus, també en l’àmbit acadèmic, empresarial i del treball”, ha assegurat Xavier Antich, president d’Òmnium, durant l’acte de presentació de l’acció, celebrat a l’Institut d’Estudis Catalans, i que ha aplegat a representants de la Universitat de Barcelona, de la Universitat Autònoma de Barcelona, de la Universitat Politècnica de Catalunya, de la Universitat Pompeu Fabra, de la Universitat de Lleida, de la Universitat de Girona, de la Universitat Rovira i Virgili, de la Universitat Oberta de Catalunya, de Foment del Treball, de PIMEC, de la Cambra de Barcelona, de CECOT, de FemCat, de la  Confederació de Cooperatives de Catalunya, Comissions Obreres de Catalunya (CCOO), de la Unió General de Treballadors de Catalunya (UGT), de la Unió Sindical Obrera de Catalunya (USOC), la Intersindical i la Unió de Pagesos de Catalunya.

“Tot i el greuge que suposa que una llengua europea amb més de 10 milions de parlants, encara no sigui considerada oficial, també és una certesa que tenim una gran oportunitat per donar-li el reconeixement que mereix”, ha dit el president de l’entitat, que també ha assegurat que “no es pot esperar cap altra resposta per part dels estats membres de la Unió Europea que el seu compromís perquè el català sigui considerat una llengua oficial de ple dret”.

La carta enviada conjuntament per les principals organitzacions catalanes als representants dels estats membres de la Unió Europea, i que ha estat llegida per l’actor Sergi López i per la Sílvia Quer, en nom de l’Acadèmia de Cinema Català, insisteix en “l’oportunitat històrica d’aconseguir que el català sigui llengua oficial”, ja que és “una protecció legal clau que possibilita que les llengües europees puguin gaudir d’una vitalitat i normalització plena”.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat