image_pdfimage_print

El segle XXI, és amb l’abús de poder dels cossos de l’estat i de les institucions que dominen la voluntat dels catalans. Estatdedret.cat és un projecte i web actiu des de 2003 que recull més de mil entrades que mostren l’intent de l’Estat espanyol de dominar els catalans mitjançant els poders de l’Estat. Aquest inventari fa palesa la discriminació d’un “grup objectivament identificable”, dins de la UE i que es defineix com a: “Espanya contra Catalunya: inventari d’una persecució nacional a la Unió Europea”. Evidencia també que sense un canvi de sistema polític no es poden superar tots els obstacles legals, a més d’una major implicació dels polítics que ens representen de manera unilateral o més contundent amb l’incompliment d’aquestes lleis.

L’objectiu, a més de deixar-ne constància, és denunciar aquells casos que la Comissió Europea “obvia” perquè es desvia dels seus interessos i dels interessos dels estats membres, entre els quals hi ha Espanya i França. La base de dades s’actualitza constantment.

Es poden cercar les vulneracions segons els drets contra els quals atempten: de representació política, a un judici just, drets d’expressió i manifestació, euroordres, a la llengua catalana, neutralitat de la fiscalia, al règim penitenciari, vetos judicials electes, a l’autonomia, lliure debat parlamentari i processos electorals, processos d’inconstitucionalitat i ofereix també una cronologia dels fets recollits i de les circumstàncies en què s’han produït, a partir de les mobilitzacions i actuacions dutes a terme pels partits catalans independentistes. El web permet la interacció, ja que, un cop l’usuari s’hi registra i un cop seleccionat el fet vulnerat seleccionat, es genera automàticament un formulari que va adreçat a la Comissió. Ara bé, la limitació és que cada persona només podrà denunciar un fet.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

Un demanem que en feu difusió entre els vostres coneguts i per les xarxes socials.

És de justícia!