Presentació de la candidatura Eines de País - Un pas més a les eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona
Presentació de la candidatura Eines de País - Un pas més a les eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona
image_pdfimage_print

Aquest dimecres s’ha presentat en roda de premsa la candidatura “Eines de País / Un Pas Més” per a les pròximes eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona. Encapçalats per Mònica Roca i Toni Fitó, l’actual presidenta i vicepresident de la Corporació, aquesta candidatura reuneix cares conegudes i destacades personalitats del món empresarial.

Roca de la Cambra ha destacat el recorregut de la candidatura els últims quatre anys: amb l’obertura de la institució a les empreses, la transformació digital, els projectes de formació i d’intercanvi de coneixement, el servei de finançament, el Consolat de Mar i els estudis de denúncia (dèficit fiscal i d’infraestructures, llengua o manca de formació adequada a les empreses), entre els canvis principals. També ha remarcat la naturalesa social, territorial i integradora del projecte, tant en la transversalitat dins de l’independentisme com el fet que ha anat incorporant candidats d’altres candidatures presentades el 2019.

El vicepresident de la Cambra, Toni Fitó, ha posat la mirada al futur, parlant del creixement de la candidatura, de 40 a 52 vocalies escollides per sufragi, i de l’addició de noves incorporacions, amb 29 candidats sobre els 23 que repeteixen. Fitó també ha destacat l’aposta clara per la cohesió territorial (amb empreses d’Osona, l’Anoia, el Maresme, o l’Alt Penedès, entre d’altres), la presència d’empreses de diferent mida i tipologia, amb la inclusió del món cooperatiu i el tercer sector.

Publicitat
Publicitat

Després, Fitó ha destacat els sis grans eixos de la campanya: sostenibilitat mediambiental i social, digitalització, cohesió del territori, internacionalització, competitivitat (posant el focus en la simplificació administrativa, innovació i talent), nova Cambra (encara més oberta, transparent, democràtica i propera); i un setè que els lliga a tots: la ferma convicció que la millor política econòmica és l’Estat propi.

Acompanyant Roca i Fitó en aquesta aventura electoral es troben figures com l’aplaudida restauradora Ada Parellada, del reconegut restaurant Semproniana, i un representant de l’empresa de l’actor i empresari Joel Joan. Joan ha participat a la roda de premsa juntament amb Perellada i l’empresari Ernest Pérez-Mas per donar el seu suport a la candidatura. A més, la candidatura compta amb diversos membres del projecte d’Eines de País que van iniciar fa quatre anys, entre ells en Pere Gran (Cat Gas) i Joan Canadell, així com Roser Xalabarder Sagalés, actual vicepresidenta tercera.

La candidatura també incorpora destacats empresaris com Joan Puigcercós, Ernest Pérez-Mas (Parlem Telecom), Jaume Xicola (SHAD), l’agent literària Anna Soler PontImma Folch (LF Channel, agència de comunicació) i l’empresari hoteler Eduard Torres (Grup Duquessa de Cardona). A més, continuen formant part del projecte els actuals membres del Comitè Executiu: Jordi Pomarol, Pau Bestit, Jaume Aragall, Xavier Sunyer, Elisabet Camprubí, Pere Alemany i Albert Pijoan.

Dolors Feliu, presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, ha estat l’encarregada d’introduir la candidatura independentista, que l’entitat va impulsar el 2019 amb un gran èxit i ara s’ha consolidat com a model de reforma de la Cambra de Comerç de Barcelona. Feliu ha declarat que “a l’Assemblea creiem en aquest model, que és positiu per al país i per a la seva gent”, i que “les Eines de País són aquelles que ens han d’ajudar a assolir la independència”.

La candidatura “Eines de País / Un Pas Més” es caracteritza per la seva transversalitat i per compartir una visió de país. En la seva composició, s’ha tingut en compte no només els diferents sectors d’activitat, segons el requisit legal, sinó també la cohesió territorial i la mida diversa dels negocis representats. S’ha garantit la presència de micro, petites, mitjanes i grans empreses, així com la diversitat de tipologies i formes societàries, incloent-hi els empresaris individuals (autònoms) i les cooperatives. A més, s’ha valorat l’aportació del tercer sector, reconeixent-ne el paper clau en l’economia catalana. En aquest sentit, la Fundació Catalana per a la Paràlisi Cerebral també aspirarà a formar part del Ple en el proper mandat cameral.
La candidatura defensa amb convicció que la millor política econòmica per al teixit productiu català és la consecució d’un Estat propi. Malgrat la seva naturalesa transversal, tots els membres comparteixen aquesta visió i la defensen amb determinació.

La proposta d’Eines de País / Un Pas Més té com a objectiu consolidar el projecte i l’acció de govern iniciats fa quatre anys. Amb aquesta finalitat, el lema de campanya triat per a aquestes eleccions és “Un Pas Més”, reforçant la idea que cada vot compta i que cal continuar avançant per aconseguir els objectius proposats. En l’anterior procés electoral, el lema utilitzat va ser “Tu Votes, Tu Comptes”.

Per obtenir més informació sobre la candidatura “Eines de País / Un Pas Més”, es pot visitar el lloc web oficial www.unpasmescambra.cat, on es trobaran detalls dels membres de la candidatura, els eixos principals del seu programa i altres recursos relacionats amb la seva proposta.

Candidatura Eines de País / Un Pas Més – Cambra de Comerç de Barcelona – Eleccions 2023

Nom Empresa Grup
Ada Parellada B.C.N. ROSELLON, SL Hostaleria
Albert Guinart CREU GROGA SL Altres serveis destinats a la venda
Albert Pijuan GRUP D’ANIMADORS PROFESSIONALS, S.L. Hostaleria
Alfons Comas INTEGRACIÓN DE SISTEMAS WEN, S.L. Comerç i reparacions
Àngel Font INDUSTRIAL NAUTICA CATALANA, S.L. Altres serveis destinats a la venda
Anna Soler-Pont PONTAS COPYRIGHT AGENCY, SL Altres serveis destinats a la venda
Ariadna Balaguer TEXTIL J. BALAGUER, SA Indústries tèxtils; confecció; cuir i calçat;
Artemi Nolla ARTEMI CAFFE, SL Hostaleria
Carles Valls INSTAQUATRE, S.L. Construcció
Carme Ferran FERRAN I FERRAN ASSOCIATS, SL Comerç i reparacions
Chema Chaqués Fernández 3 TECHNOLOGIES ELECTRONIC COMMERCE HUMAN RESOURCES, SL Activitats immobiliàries i de lloguer; serveis empresarials
Eduard Torres TRAVIL 98, SL Hostaleria
Elisabeth Camprubí AVANTGES OUTSOURCING, SL Activitats immobiliàries i de lloguer; serveis empresarials
Ernest Pérez Mas PARLEM TELECOM COMPANYIA DE TELECOMUNICACIONS SA Transports; emmagatzematge i comunicacions
Esteva Blanc CLICKAME NETWORKS SL Comerç i reparacions
Esther Jolonch FUNDACIO PRIVADA CATALANA PER LA PARALISI CEREBRAL Altres serveis destinats a la venda
Gabi Jené INVESJEL, SL Activitats immobiliàries i de lloguer; serveis empresarials
Guillem Soldevila SOLDEVILA ELIAS GUILLEM Activitats immobiliàries i de lloguer; serveis empresarials
Guillermina Martín SEPRA SERVEI DE PREVENCIO INTEGRAL S.C.C. Activitats immobiliàries i de lloguer; serveis empresarials
Ignasi Tribó REDZEN ENTERTAINMENT, S.L Fusta; suro i altres manufactures; indústries de l’alimentació; begudes i tabac
Imma Folch L F CHANNEL, SL Activitats immobiliàries i de lloguer; serveis empresarials
Jaume Aragall VISTADOME, S.L. Activitats immobiliàries i de lloguer; serveis empresarials
Jaume Miquel March COOPERATIVA CATALANA DE SERVEIS FINANCERS,S.C.C.L Mediació financera
Jaume Rovira COTXES ROVIRA, SL Comerç i reparacions
Jaume Xicola NAD, SL (Shad) Comerç i reparacions
Joan Canadell ICTINEU SUBMARINS, SL Material de transport
Joan Puig CATMEDIA GLOBAL SL Activitats immobiliàries i de lloguer; serveis empresarials
Joan Puigcercós PLANES 2000, SL Construcció
Jordi Cortina ECOPLASTIC DESIGN SL Indústria química; cautxú i plàstic
Jordi folch FOLCH GRAF SL Indústries del paper; arts gràfiques i suports enregistrats
Jordi Pomarol IMPLICA2 CONSULTING Y SERVICIOS, S.L. Comerç i reparacions
Josep Maria Vallés TARPUNA, SCCL Comerç i reparacions
Leo Martínez MUTUA MANRESANA, MUTUALITAT DE PREVISIOSOCIAL Mediació financera
Lluïsa Castella CASTELLA & SOCIS SL Activitats immobiliàries i de lloguer; serveis empresarials
Lourdes Botifoll AQUA BLAU SOLUCIONS SL Construcció
Marc Carol GUAPISSIMA NUM.1 SL Altres serveis destinats a la venda
Marc Navarri SOLAR BOX BATTERIES, SL Extracció; producció de metalls; productes metàl·lics; maquinària i equips
Mònica Masramon MASLEY & LEYMANS SL Comerç i reparacions
Mònica Roca ISARDSAT, S.L Activitats immobiliàries i de lloguer; serveis empresarials
Montse Soler TRANSALSOL, SL Transports; emmagatzematge i comunicacions
Pau Bestit ARRISKA, S.L. Altres serveis destinats a la venda
Pep Colomer LAMIGRAF SA Indústria química; cautxú i plàstic
Pere Alemany RECAM LASER, S.L. Extracció; producció de metalls; productes metàl·lics; maquinària i equips
Pere Gran CATGAS ENERGIA, S.A. Indústries extractives no metàl·liques; petroli; energia i aigua
Pere Pugès KmCat KILOMETRE MEDITERRANI, COOP D AVITUALLAMENT I TRANSPORT, SCEL, SCCL Comerç i reparacions
Raquel Morera CARTRIDGES SYSTEMS SL Transports; emmagatzematge i comunicacions
Roser Xalabarder NUBUR XXI, S.L. Activitats immobiliàries i de lloguer; serveis empresarials
Tacià Fité LLONCH CLIMA, S.L. Comerç i reparacions
Teresa Vallverdú CONSELL DE CENT MAINADERA, SL Altres serveis destinats a la venda
Tomàs Plaza TOMÀS PLAZA RICARD Transports; emmagatzematge i comunicacions
Toni Fitó PERE QUART, S.L. Activitats immobiliàries i de lloguer; serveis empresarials
Xavier Sunyer BALNEARIO TERMAS VICTORIA, S.A. Altres serveis destinats a la venda