image_pdfimage_print

El Govern ha obert, per segon any consecutiu, la creació de la imatge gràfica de la Diada Nacional de Catalunya de l’Onze de Setembre als professionals del disseny, l’art i de la comunicació visual. Avui, el Departament de la Presidència ha fet públiques les bases per a dissenyar el cartell de la Diada i la resta de la imatge associada. El concurs és obert, on s’hi poden presentar tant persones físiques com jurídiques, i l’obra guanyadora serà escollida per un jurat paritari conformat per nou membres.

En una primera fase, els participants hauran de presentar, de manera anònima, un portfoli amb un mínim de dos i un màxim de vuit projectes anteriors de campanyes gràfiques i de direcció d’art en disseny gràfic i comunicació visual. Els participants poden presentar la seva candidatura fins el 10 de maig a les 14 hores.

De la mateixa manera que l’any passat, el jurat triarà deu finalistes de tots els participants que, en una segona fase, se’ls lliurarà un brífing i hauran d’elaborar una proposta creativa per a un cartell de 70x100cm, així com la idea d’aplicació gràfica en altres formats (digitals i físics).

Publicitat
Publicitat

Les obres presentades han de reivindicar l’Onze de Setembre com la Diada Nacional i els valors democràtics que aquesta representa. Es valorarà la qualitat conceptual i formal, la funcionalitat i l’aportació i innovació de les propostes finalistes. El guanyador serà l’adjudicatari d’un contracte menor de serveis de 5.000 euros (IVA exclòs) per desenvolupar totes les aplicacions que es derivin de la difusió de la imatge de la Diada, mentre que cadascun dels finalistes rebrà una compensació econòmica de 2.100 euros (IVA exclòs) per la per presentar la proposta. L’obra seleccionada es donarà a conèixer al setembre.

El jurat estarà format per nou persones, quatre de les quals seran professionals reconeguts del sector, externs a la Generalitat; quatre membres designats entre el personal que presta serveis a la Generalitat de Catalunya; i la persona que n’exercirà la Secretaria, que actuarà amb veu però sense vot.

Aquest concurs s’ha organitzat amb l’assistència i suport de l’Associació de Directors d’Art i Dissenyadors Gràfics del FAD, per la seva experiència i reconeixement dins del sector.

Anunci de la licitació:

➡️ https://contractaciopublica.cat/ca/detall-publicacio/200040319