Tots els detalls de la gran acció que Òmnium i el Barça preparen per al partit de Sant Jordi

Un gran mosaic i la recollida de milers d’adhesions per l’esport en català ompliran l'Spotify Camp Nou

Font: omnium.cat
image_pdfimage_print

Òmnium Cultural i el FC Barcelona faran una gran acció per al català al partit entre el club esportiu i l’Atlètic de Madrid que se celebrarà el diumenge 23 d’abril, a l’Spotify Camp Nou. En el moment que soni el Cant del Barça, la grada desplegarà un gran mosaic amb el missatge “Comparteix el català”, amb lletres gegants i els colors de la senyera.

El partit de Sant Jordi a l’Spotify Camp Nou acollirà la primera gran acció de la campanya L’esport treu la llengua, impulsada per Òmnium i la UFEC amb el FC Barcelona, els principals clubs esportius més del país i seixanta federacions. En aquest sentit, Mònica Terribas, vicepresidenta d’Òmnium i l’esportista Núria Picas, saltaran dins del camp abans de l’inici del partit per llegir el manifest que reivindica l’ús del català a l’esport i que es pot trobar a https://esportencatala.cat/.

A més, s’estrenarà en exclusiva l’espot de campanya al marcador, comptant amb la participació dels referents esportius més rellevants del moment, entre els quals dos jugadors del FC Barcelona, fent una crida a tots els clubs, esportistes, entrenadors i entrenadores, famílies i afició a unir-se a la campanya.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

Durant la prèvia del partit, tot el perímetre de l’Spotify Camp Nou hi haurà situats cinc punts de recollida d’adhesions on voluntaris d’Òmnium Cultural animaran a l’afició a sumar-se a la promoció del català en l’àmbit esportiu signant el manifest.

Un compromís de dues de les entitats amb més socis del país per fomentar la llengua

Òmnium Cultural i el FC Barcelona, dues entitats amb un compromís històric per al país i la llengua, destaquen la importància cabdal de l’aliança entre dues de les entitats amb més socis del país per impulsar, difondre i fomentar la llengua i la cultura catalana, la cohesió social i els drets civils i polítics. “És clau que les dues entitats treballin colze a colze per a la seva promoció, amb iniciatives i accions conjuntes”, asseguraven els presidents Xavier Antich i Joan Laporta quan van signar el conveni de col·laboració, el passat mes de maig. A partir de l’acció de diumenge, les dues entitats desenvoluparan projectes conjunts per fomentar l’ús del català en el món de l’esport i entre la població més jove i la cohesió social a través de la llengua i l’esport. També es comprometen a donar suport a les iniciatives de la societat civil i de les institucions a favor de l’esport català, de les seleccions catalanes i del seu reconeixement internacional.

Federacions i els principals clubs del país s’adhereixen al manifest que reivindica el català a l’esport

Òmnium Cultural i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) s’uneixen per potenciar l’ús social del català a l’esport, juntament amb les federacions i clubs esportius de Catalunya, a través de la campanya L’esport treu la llengua. Més de 500.000 persones federades, representades per una seixantena de federacions, i els principals clubs esportius del país s’han compromès a treballar i col·laborar per augmentar l’ús del català als equips, mitjançant un manifest que reivindica el català a l’esport.