image_pdfimage_print

El 15 d’abril s’inicia el tancament definitiu de les tres darreres centrals nuclears que funcionaven al país germànic: Isar2 (Baviera), Neckarwestheim 2 (Baden-Württemberg) i Emsland (Baixa Saxònia). Les energies solar i eòlica representen ja el 32,4% del total del mix energètic alemany i l’objectiu és que el 2050 siguin el 100%.

La candidatura d’Els Verds-Alternativa Verda, partit ecologista que s’ha destacat per demanar la desnuclearització de Catalunya en els seus objectius fundacionals, celebra aquest adéu alemany a l’energia nuclear. El moviment ecopacifista i antinuclear germànic, liderat pel partit Die Grünen, va començar a principis dels anys 70 a reclamar el tancament del parc nuclear, amb grans manifestacions, finalment serà una realitat. “Tres generacions han gaudit de l’energia nuclear, però trenta mil en seran afectades”, ha declarat Steffi Lemke, ministre de Medi Ambient dels Die Grünen, referint-se a la gestió dels residus i els milers d’anys que hauran de passar per perdre tota la radioactivitat.

Els Verds-Alternativa Verda recorden que la ciutat de Barcelona rep més d’un 50% de l’electricitat que consumeix de les centrals d’Ascó i Vandellòs.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

Per substituir els 3.000 MW de potència que generen els tres reactors (que s’han de tancar el 2035) es requerirà un colossal pla metropolità a favor de les energies renovables i de l’estalvi energètic. Els Verds-Alternativa Verda consideren que la seva presència en el govern de la ciutat és vital per a garantir una millor i eficient concertació democràtica de la gestió del pla metropolità per l’energia.