image_pdfimage_print

La Generalitat de Catalunya, a través d’INCASÒL, l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) reafirmen​​ el seu compromís amb els models de desenvolupament inclusius, sostenibles i cohesionadors a la principal fira immobiliària del món, MIPIM. La fira se celebra a Cannes (França) des de dimarts, 14 de març i fins al divendres 17, i comptarà amb la participació de més de 2.400 empreses provinents d’una vuitantena de països. Hi assistiran més de 2.000 companyies d’inversió i financeres i més del 50% dels participants són directors generals i alts càrrecs professionals.

Tot Catalunya, destacant Barcelona i la seva àrea metropolitana, té una gran vocació internacional, oberta i cosmopolita, que busca créixer de manera inclusiva i generant una riquesa i economia diversificada. És en aquest sentit que Barcelona ha estat guardonada, aquest 2023, amb la distinció Regió Emprenedora Europea.

És per això que resulta un territori molt atractiu per a la inversió estrangera i la captació de talent internacional, tal com ho demostren diferents estudis. L’any 2022, l’acció estrangera ha portat a Catalunya 620 milions d’euros, una xifra en augment des de 2018. La inversió de l’any passat va suposat la creació de 3.464 nous llocs de treball.

Publicitat
Publicitat

Sota el lema A way of living! Barcelona Catalonia porta enguany a MIPIM el seu ambiciós programa de promoció i captació d’inversió. Compta amb un estand de 250 m2 i la participació de 35 socis públics i privats que presentaran, de manera conjunta, les àrees i projectes estratègics. Els projectes se situen en excel·lents ubicacions connectats per una rica xarxa d’infraestructures que afavoreixen el desenvolupament dels negocis i que acullen serveis per a empreses i operadors internacionals.

Els projectes destacats que es presenten a l’estand són Barcelona Centre, el nou 22@, els PDUAE de la Plana de Lleida i de La Cònca d’Òdena, sectors residencials amb sòl disponible per a la promoció d’habitatge assequible, Biopol-GranVia de L’Hospitalet de Llobregat o Fira, a Cornellà de Llobregat. En aquesta edició s’uneixen al projecte per incrementar el valor de l’oferta que es presenta a Canes, Catalonia Trade & Investment i les universitats de Barcelona i el Campus Diagonal-Besòs de la UPC. Totes aquestes oportunitats de negoci es veuran projectades sobre la maqueta interactiva Barcelona Catalonia que captarà l’atenció i l’interès del visitant al MIPIM d’enguany.

Barcelona i Catalunya consoliden el seu lideratge en la captació d’inversió estrangera

L’informe de Ciutats i regions europees del futur 2023/2024 que publica, anualment, la revista fDi Magazine, del grup Financial Times, situa, per segon any consecutiu, Barcelona i Catalunya com a millor ciutat i millor territori en estratègia de promoció d’inversors. Així doncs, Barcelona se situa per davant de ciutats com Berlin o Londres, i Catalunya empata amb la regió de l’Île-de-France i se situa per davant de la Comunitat de Madrid o d’Escòcia.

Concretament, Barcelona guanya la categoria “Major Euripean Cities of the Future 2023 – FDI Strategy” per la seva aposta per la tecnologia i la sostenibilitat. La publicació destaca, també, l’aposta de l’Ajuntament perquè les empreses inverteixin en energia solar o la primera planta d’hidrogen verd d’Espanya. També posen en valor la iniciativa “Plaça Barcelona”, que utilitza la realitat virtual per promoure la ciutat i facilitar tasques com la cerca de feina.

Per la seva banda, Catalunya empata en primera posició amb la regió francesa on es troba París, en la mateixa categoria però analitzada per regions. El jurat destaca l’adhesió catalana als ODS i la seva transformació digital. També fa èmfasi en el pol d’atracció que són les 12 universitats catalanes i els seus graus d’enginyeria. Aquests, segons la revista, “creen un pool d’atracció de poder que accelera la transformació de la regió” cap a una indústria 4.0.

El lliurament dels fDi Awards es realitzarà avui dimarts, 14 de març.

El Parc de l’Alba, nominat com a Best New Mega Developement als MIPIM Awards

Un dels projectes presentats a l’estand de Barcelona Catalonia, el Parc de l’Alba de Cerdanyola del Vallès, ha estat seleccionat com a finalista de la categoria de Best New Mega Development als Mipim Awards, d’entre 186 projectes de 38 països diferents.

El parc de l’Alba, situat al voltant del Sincrotró Alba, és un nou sector de 340,6 ha que esdevindrà una de les plataformes més avançades a nivell científic, tecnològic i emprenedor. La seva localització al voltant del sincrotró i a tocar de la Universitat Autònoma de Barcelona converteixen l’emplaçament en un lloc ideal per a noves empreses relacionades amb la recerca, la ciència, la innovació i la tecnologia.

Els MIPIM Awards són un premi del sector immobiliari que es van crear l’any 1991 i són internacionalment reconeguts. Els premis guardonen aquells projectes més destacats, consolidats o a punt de ser construïts arreu del món.

Enguany, la cerimònia de lliurament dels premis se celebrarà dijous 16 de març a les 18.30.

Barcelona Catalonia conference. The ESG strategy towards better cities and stronger businesses

La programació oficial de MIPIM inclou la Barcelona Catalonia conference. Enguany, la taula rodona es titula The ESG strategy towards better cities and stronger businesses i tindrà lloc dimecres 15 de març a les 17.15 a la sala Verrier Grand Audi, al Palais des Festivals de Cannes. La conferència serà a càrrec de Jordi Gálvez, membre del consell de govern de Llar Unió Catalonia, Maria Buhigas, d’Urban Facts, Miquel Morell, de Promoacsa, economista expert en tendències del sector immobiliari, i Olivia Blanco, Directora d’Operacions Internacionals de PGI Engineering; i la moderarà Carles Vergara, professor associat de Gestió Financera a la IESE Business School.

La conferència versarà sobre la importància d’incorporar els criteris ESG, que busquen un govern ambiental, social i corporatiu, per aconseguir millors ciutats i negocis més ferms.

La programació oficial de la fira també acollull la Barcelona Conference, on el Comissionat de Promoció de Ciutat, Pau Solanilla presenta el Green Deal com un marc d’oportunitat per la inversió estrangera alineada amb els valors d’equitat, sostenibilitat i competitivitat. A la conferència sota el títol “The Barcelona Green Deal: New Investment Opportunities” s’expliquen la transformació del Port Olímpic, l’ampliació de Mercabarna i el Campus Diagonal-Besòs. La presentació del Port Olímpic anirà a càrrec d’Olga Cerezo, directora d’aquest projecte que explicarà els canvis urbanístics que està afrontant l’espai per obrir-se a l’entorn més proper i donar resposta als reptes d’aquesta nova etapa com a nou pol d’activitat empresarial al voltant de l’economia blava, de dinamització nàutica i desenvolupament d’un nou model de gastronomia. La conferència serà dijous 16 a les 10 h al Verriere Grand Audi del Palais des Festivals.

Apostar per la col·laboració públic-privada per atraure l’inversor estranger

Barcelona Catalonia aposta, com en les passades edicions de la fira, per un model de col·laboració entre agents públics i privats del sector que permeten una oferta de projectes més atractiva per a l’inversor estranger. En aquest sentit l’estand de Mipim aplega 35 empreses amb vocació internacional i administracions municipals, metropolitanes i supramunicipals que col·laboren en projectes urbanístics a Catalunya. En aquesta ocasió assisteixen a l’estand del Barcelona Catalonia els ajuntaments de Cerdanyola del Vallès, Cornellà de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts i Viladecans i les institucions públiques Catalonia Trade & Investment, Campus Diagonal-Besòs (UPC Barcelona Tech), Cimalsa, Parc de l’Alba i University of Barcelona.

També hi assisteixen les companyies Amat Immobiliaris, API – Col·legi i Associació d’Agents Immobiliaris, Archikubik, BuildingCenter, Cornex Capital, Fabregat Perulles Sales, Forcadell, Gina Barcelona Architects, Grupo aFinance (aCapital – aRetail), L35 Architects, Maher Homes, Renta Corporación, Barcino Property, Domus Management, Fomenti, Invest Center Catalonia, Jap, JG Ingenieros, Meridiana, Smart Point, Spinnia, Tasinsa, TrGrupo Immobiliario i la cooperativa d’habitatge social Llar Unió Catalonia.