image_pdfimage_print

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, acompanyat per la consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, farà aquest dijous i divendres, 23 i 24 de febrer, un viatge institucional a Dublín, on mantindrà diverses trobades per reforçar els llaços entre Catalunya i Irlanda.

Divendres 24, a les 12.00 hores (13.00 hora catalana) el cap de l’Executiu es reunirà amb la presidenta del Sinn Féin, Mary Lou McDonald, i la líder d’aquest partit a Irlanda del Nord, Michelle O’Neill. La trobada tindrà lloc a Leinster House, la seu del Parlament d’Irlanda. En acabar, sobre les 13.00 hores (14.00 hora catalana) faran una compareixença conjunta davant dels mitjans de comunicació.

Prèviament, a les 9.30 hores (10.30 hora catalana), el president mantindrà una trobada amb Conradh na Gaeilge, la principal organització de defensa i promoció de la llengua irlandesa.

Publicitat
Publicitat

El dijous 23, l’agenda del president a Irlanda començarà a les 17.35 hores (18.35 hora catalana), amb una entrevista en directe al programa Drivetime de RTÉ Radio 1, la ràdio pública irlandesa.

El mateix dia, a les 18.30 hores (19.30 hora catalana), es reunirà amb l’exprimer ministre de la República d’Irlanda Bertie Ahern, una de les figures clau per a l’acord de pau del Divendres Sant a Irlanda del Nord, del que aquest any es compleixen 25 anys, i una de les personalitats internacionals que va promoure la resolució del conflicte al País Basc.