image_pdfimage_print

El cap del Govern Pere Aragonès ha recordat Espinàs “com un dels grans escriptors de la nostra literatura i mestre de periodistes”, i una persona “molt estimada arreu de Catalunya”, i ha convidat la ciutadania a visitar la capella ardent per acomiadar l’escriptor.

Per a Aragonès, Espinàs ha estat “un defensor del país”, i les seves conviccions polítiques el van portar a implicar-se “en la lluita contra la dictadura” i en la defensa de “la justícia, les llibertats individuals i col·lectives” del país. “Moltes persones d’aquí i de fora ploren la mort d’un dels grans escriptors de la nostra literatura”, ha declarat.

El Govern va concedir fa molts anys la Medalla d’Or a Josep Maria Espinàs, independentista convençut, com a reconeixement de la seva tasca narrativa, per “les seves obres a peu pel nostre país, amb aquest periodisme tranquil, que explicava les coses quotidianes”.

Publicitat
Publicitat

El Saló Sant Jordi ha acollit la capella ardent de l’escriptor i periodista Josep Maria Espinàs, mort aquest diumenge a l’edat de 95 anys. Al costat del fèretre, cobert per una senyera i un ram de roses, hi havia una corona de llorer del Govern de la Generalitat i, a la part posterior, una fotografia de Santiago Bartolomé cedida per El Periódico. Dos Mossos de Gala acompanyen el cos, que ha entrat al Saló amb la cançó “Pensée des morts”, de Georges Brassens, un dels cantants preferits d’Espinàs.

Vetlla Josep Maria Espinàs

Al mateix Saló Sant Jordi també s’hi ha col·locat la seva màquina d’escriure i diversos llibres que utilitzava per treballar (el Diccionari Etimològic i Complementari de la Llengua Catalana, de Joan Coromines, i el Diccionari de la Llengua Catalana de l’IEC), així com diversos llibres escrits per Espinàs, cinc pipes de fumar, un bust amb la seva imatge obra de Subirachs i una samarreta de l’equipació blaugrana que el FC Barcelona va regalar a Josep Maria Espinàs.

Tot aquest material ha estat cedit per la família per la vetlla de l’escriptor.